Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sturion gigant, de 140 kg și peste 2,5 m, eliberat în Tulcea. Era cărat de braconieri cu o căruță

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un sturion gigant, de 140 de kilograme și 2,5 metri lungime, a fost redat mediului natural după ce poliţiştii de frontieră de la Garda de Coastă au depistat, în localitatea Grindu, doi bărbaţi care transportau cu o căruţă peştele ce fusese braconat.

Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat joi în localitatea Grindu bărbați care transportau într-o căruță un sturion din specia morun de 140 kilograme și peste 2,5 metri lungime.

”În data de 04.03.2020, în jurul orei 13.00, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea, județ Tulcea, acționând în baza unei informaţii, au oprit pentru control, pe raza localităţii Grindu, un atelaj hipo în care se aflau două persoane de sex masculin, în vârstă de 41, respectiv 61 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea.

CITEŞTE ŞI: Interlopul „Rechinul” i-a trimis o scrisoare președintelui din Mexic. Ce a urmat

În urma controlului, polițiștii de frontieră au descoperit, în atelaj, un sturion din specia morun, în stare vie, având greutatea de 140 kilograme şi o lungime de peste 2,50 metri”, informează Garda de Coastă.

Cei doi bărbați au spus că au pescuit peștele din Dunăre și voiau să-l vândă.

Citește și
braconieri sturioni
Braconajul de sturion face ravagii pe Dunare. Plasa uriasa, ce ar putea fi intinsa de la Tulcea la Galati, confiscata
Pescuitul de sturion, interzis în România din 2006

 

Peștele a fost redat mediului natural în prezența reprezentanților Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, a polițiștilor de frontieră şi a unuia dintre suspecți. În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și subproduselor obținute din aceștia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare”, se mai arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

Reamintim că încă din anul 2006 este interzis pescuitul sturionilor din apele României, și aici vorbim despre toate cele 5 specii: cega, morun, nisetru, păstrugă și viză.

Asta înseamnă că oricine este prins cu o astfel de captură poate fi suspectat de braconaj.

Prohibiția pentru sturioni urma să se încheie în luna aprilie a acestui an, însă ministerele Mediului și Agriculturii vor da un ordin comun pentru ca măsura să rămână în vigoare.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult