Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Silvoița, vedeta unui festival organizat în județul Cluj. Cât a ajuns să coste un borcan cu deliciosul magiun de prune

Your browser doesn't support HTML5 video.

La Vultureni, în Cluj, Festivalul Silvoiței a adunat mulți gospodari care au fiert la foc mic deliciosul magiun din prune.

Mulți dintre ei au avut și un întreg meniu tradițional. Vizitatorii s-au bucurat de produsele gătite pe loc, și s-au distrat în natură.

Ceaunele au fiert fără oprire la festivalul de la Vultureni, în județul Cluj. Cei care s-au încumetat să prepare faimoasa ”silvoiță” s-au înarmat cu multă răbdare, pentru ca totul să iasă perfect.

Femeie: „24 de ore trebuie să fiarbă, până atunci cules prune, spălate, desfăcute de sâmburi... E muncă! Să nu fie focul mare, să ai răbdare”.

Prețul unui borcan de silvoiță poate ajunge și la 50 de lei. Iar cei care au ajuns la festival au gustat și multe alte produse tradiționale. Doamna Jeni a creat un întreg meniu.

Citește și
magiun
Zona din România care produce prune ideale pentru magiun. Care este rețeta tradițională

Jeni, bucătăreasă: „Aici avem sărmăluțe cu carne, pasat și orez. Dincolo avem ceaun de berbecuț. Tot aici avem tochitură de porc, cârnaț, mămăligă. Am făcut 1.500 de sarmale. Ieri am avut 800”.

Bucătăreasă: ”La silvoiță încă n-am ajuns, numai la slănina prăjită și la sarmale”.

Copiii s-au bucurat de plimbările cu tractorașul, dar și de concursurile de alergat pe baloți.

Femeie: ”Am venit mai mult pentru copilași, au activitati in aer liber, e mai bine ca și la bloc”.

Femeie: „Venim pentru activitățile copiilor și un loc în care să ieșim în weekend”.

Aproape 5.000 de persoane au trecut pe la festivalul Silvoiței, aflat la cea de-a V-a ediție.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult