Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Serbare lângă Transalpina. Festivalul Tocanului de la Novaci a strâns mii de oaspeți

Your browser doesn't support HTML5 video.

Veselie și mâncare bună lângă Transalpina, unde bacii din Novaci, județul Gorj, au pus ceaunele pe foc.

Pe mese a tronat tocanul de oaie - un preparat specific ciobănesc, diferit de binecunoscuta tocăniță.

Au fost oaspeți cu miile, dornici să ia o porție de mâncare gustoasă și să se bucure de spectacolul de pe scenă.

Simplă, dar cu succes garantat, pentru ca gustul inconfundabil al cărnii de oaie nu e acoperit de mirodenii.

Ileana Văduva, ciobăniță: „Rețeta e clasică, din moși strămoși. Gustul natural învinge întotdeauna”.

Și pastrama a fost la loc de cinste.

Citește și
targ de toamna targoviste
Târg de toamnă la Târgoviște. Gurmanzii s-au delectat cu produse tradiţionale româneşti

Monica Ciorogaru, ciobăniță: „A stat la macerat două zile, de dimineață am pus-o la prăjit, rămâne acolo două ore, apoi o tăiem cu cuțitul și o servim”.

O concurentă de la Vocea României, pe scena de la Novaci

Atmosfera a fost intreținută cu muzică și dansuri. Pe scena festivalului a urcat și una dintre concurentele de la Vocea României, care a crescut la Novaci.

Alexandra Giurcă, localnică, concurentă Vocea României, artistă: Mi-am dorit întotdeauna să cânt Lie Ciocârlie.

Reporter: Pe alte ritmuri.

Alexandra Giurcă: Un pic diferit.

Reporter: Tudor, ai discutat cu el înainte.

Alexandra Giurcă: Nu, dar o să-i arăt direct momentul.

Festivalul Tocanului s-a încheiat târziu, după o zi întreagă de cântece și voie bună.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult