Raliul mașinilor electrice, pe circuitul „Transilvania Motor Ring". Piloții au lăudat accelerația „foarte brutală”
Your browser doesn't support HTML5 video.
Vehiculele s-au întrecut într-o cursă de anduranță de 24 de ore, dar au avut parte și de o cursă de slalom. Totul pentru a promova automobilismul prietenos cu mediul.
Pe pista de la Transilvania Motor Ring, a fost prima dată când sunetul cauciucurilor s-a auzit mai tare decât cel al motoarelor turate. Asta pentru că la start s-au așezat doar mașini electrice.
Rafael de Mestre, organizator: „Ideea este să arătăm că este posibil să faci slalom, cu viteză, și să te bucuri de accelerația instantă a mașinilor electrice.”
Piloții au vrut să demonstreze și că mașinile electrice se pot comporta ca unele clasice. Așa că s-au aliniat la slalom.
Pilot: „E putere foarte mare, mașina are o lungime destul de mare pentru slalom, și în felul acesta mașinile mai mici, cu putere mai mică, sunt avantajate.”
Concursul, de anduranțăDar concursul este mai ales de anduranță. Regulile sunt dure, iar mașinile trebuie să meargă pe circuit timp de 24 de ore. Cel puțin 4 șoferi trebuie să fie într-o echipă de anduranță.
Daniel Medvedeu, pilot: „Avem deja trei ani de când participăm la competiția mașinilor electrice. E cu totul altceva comparativ cu mașina tehnică.”
Cei care au ajuns aici au aflat și secretele din spatele mașinilor electrice, dar și care sunt avantajele sau dezavantajele lor.
Pilot: „Este o senzație interesantă, are o accelerație foarte brutală, dar și virajele sunt foarte interesante. În momentul de față am diesel, dar următoarea mașină mai mult ca sigur va fi una electrică.”
Competiția a fost organizată prima dată în 2013. După mai multe țări europene a ajuns și la noi. Însă România este codașă la dezvoltarea pieței mașinilor electrice, în special la capitolul reţele de încărcare.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: raliu , masini electrice , Transilvania Motor Ring , cursa
Dată publicare: 03-07-2022 08:27