Primul festival culinar din România dedicat trufelor, în Bucovina: ”Pentru prima dată când mănânc. Sunt fenomenale”
Your browser doesn't support HTML5 video.
Evenimentul a avut loc sâmbătă, iar oamenii prezenți au ținut neapărat să guste măcar una dintre mâncărurile cu trufe preparate aici.
Festivalul a fost organizat la stâna unui gospodar din localitatea Pârteștii de Jos. Pe parcursul zilei acolo au ajuns câteva mii de persoane care au vrut să guste bunătățile pregătite de organizatori. Cele mai apreciate mâncăruri au fost sarmalele cu trufe, care s-au terminat imediat, dar și balmoșul.
Pentru a putea face față numărului mare de pofticioși, gazdele au fost ajutate și de chef Cătălin Petrescu, un mare iubitor al acestui ținut. Cătălin Petrescu, chef: ”Suntem bucuroși să îl facem în Bucovina. Nu sunt un organizator, ci un fericit invitat. Scopul acestui eveniment fost doar să facem cunoscută aroma trufelor. Meniul a fost extrem de complex: de la sarmale cu trufe, balmoș cu trufe, coaste de porc cu trufe, ceaun cu hribi și trufe, pe toate gusturile.” Unii participanți au venit la acest festival tocmai pentru a simți pentru prima dată în viața lor gustul de trufe. Participant: ”E pentru prima dată în viața mea când mănânc trufe. Am 42 de ani și sunt fenomenale.”
Ioan Mihail Robu, organizator: ”În Bucovina avem o asociație a trufarilor care este foarte, foarte închegată. Ne-am gândit că ar fi bine să facem un festival, ca să putem să facem trufele accesibile oricui vrea.” Festivalul Trufelor din Bucovina s-a încheiat sâmbătă seară cu un foc de tabără, iar organizatorii spun că ediția următoare va avea o amploare mult mai mare.