Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Președintele CJ Constanța, către un polițist local: ”Băi idiotule, bă prostule! Mâine nu mai ești acolo, prostălăule!”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Președintele Consiliului Județean Constanța apare într-o înregistrare în timp ce încearcă să convingă un polițist local să încalce un regulament stabilit de primărie.

Îl insultă și chiar îl amenință pe agent. Iar la un moment dat sare la acesta. Mihai Lupu admite că și-a ieșit din fire. Dar, spune că a avut motiv, pentru că și comportamentul agentului ar fi fost unul nepotrivit. Momentul nu apare însă pe filmare.

”- Băi idiotule, bă prostule, prost să fii să faci chestia asta.

- Vă rog frumos să vă purtați civilizat, da?

- Băi idiotule, cât să faci tu să-ți bați joc de mine? Săptămâna viitoare nu mai ești nimic! Prostul dracului! N-o să mai fii nimic de săptămâna viitoare”.

Bărbatul care înșiră insulte și amenințări este președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

Citește și
cutit
Bătaie în plină stradă, la Constanța, între doi bărbați și doi adolescenți. Un băiat de 15 ani a fost înjunghiat

Scena a fost filmată de camera de corp a agentului de la Poliția Locală și s-a petrecut puțin înainte de 4.00 dimineața, pe 17 noiembrie 2021, potrivit însemnelor de pe imagini.

”Bă, prostule, vorbește cu primarul tău!”

La acea vreme, în zona peninsulară puteau intra doar cei care aveau permis de acces. Dar șeful CJC nu putea demonstra că are voie să treacă. El a strigat la agent chiar de când a ajuns la barieră, când a văzut că șoferul său nu îl poate îndupleca să îi lase să treacă.

”- Nu trebuie să faceți asta, că nu suntem la piață.

- Vino încoace la mine, ai înțeles? Bă, vino încoace la mine!”. Au urmat câteva minute în care președintele CJC susține că l-a sunat pe primar. Când agentul a refuzat să discute cu persoana pe care Mihai Lupu a sunat-o, acesta a început să îl jignească.

”- Bă, prostule, vorbește cu primarul tău!

- Vă rog să luați mâna de pe mine!

- Bă, ești idiot! E primarul tău. Mâine nu mai ești acolo, prostălăule! Eu sunt președintele Consiliului Județean!”.

”Am răbufnit ca orice om, nu sunt un robot”

La doi ani distanță, cu imaginile în față, președintele Consiliului Județean Constanța și-a cerut scuze pentru ieșirea nervoasă. În apărarea sa susține că și-a ieșit din fire deoarece agentul i-ar fi aruncat legitimația de serviciu pe bancheta din spate. Momentul nu apare pe înregistrarea prezentantă.

”Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța: Am prezentat legitimația de președinte de consiliu județean, am prezentat buletinul și datorită atitudinii polițistului am răbufnit ca orice om, nu sunt un robot. Într-adevăr, am folosit niște cuvinte licențioase, cred că ar fi trebuit să îmi cenzurez acele expresii.

Reporter: Ce ați discutat cu domnul primar?

Mihai Lupu: L-am rugat să confirme că am acces în peninsulă”.

Dar consilierul personal al primarului Vergil Chițac susține că acesta nu a vorbit la acea oră cu șeful Consiliului Județean.

Luni, edilul a transmis doar că Poliția Locală a aplicat legea și că agentul și-a făcut datoria.

 

Actualul șef al Poliției Locale spune că agentul putea să facă o plângere pentru ultraj, dar s-a abținut. Conducerea de la acea vreme a instituției nu s-a autosesizat.

Agentul, care lucrează acum la Inspectoratul Județean de Poliție Constanța, nu a vrut să facă vreun comentariu în legătură cu incidentul. A transmis doar că și-a făcut datoria.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Un incident petrecut în urmă cu 2 ani a fost făcut public acum. Președintele Consiliului Județean Constanța este acuzat că a încercat să intimideze un polițist local, care nu voia să încalce un regulament stabilit de primărie.  

Mihai Lupu l-a amenințat pe agent și l-a înjurat, iar la un moment dat susține că l-ar fi sunat pe primarul Constanței, ca sa intervină în favoarea lui.

Scenele, filmate la ora 03.39, în data de 17 noiembrie 2021, sunt suprinse cu bodycam-ul agentului de la Poliția Locală Constanța. Se petrec la intrare în zona peninsulară din Constanța.

La acea dată, tot cartierul era prevăzut cu bariere, iar singurii care aveau acces erau riveranii care dețineau și permis pentru autoturismul pe care îl înregistrau la Primăria Constanța.

La una dintre bariere ajunge la acea oră târzie în noapte președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

Șoferul acestuia iese să-l înduplece pe polițistul local să-i deschidă bariera pentru că mașina nu avea permis special de acces.

Polițistul local a devenit între timp polițist la IPJ Constanța

Cum nu reușeșc să-l înduplece pe agent să le permită accesul, Mihai Lupu este surprins când îl amenință pe polițiștul local, încearcă să-l convingă să vorbească la telefon, pretinzând că va vorbi cu primarul Vergil Chițac, coleg de partid cu Lupu.

La un moment dat, Mihai Lupu chiar încearcă să-i smulgă bodycam-ul agentului local.

Luni, Mihai Lupu și-a cerut scuze pentru ieșirea din acea noapte și că a răbufnit.

Contactat pentru a-și susține punctul de vedere, agentul de la Poliția Locală susține că a demisionat în urmă cu 4 luni, este angajat acum la IPJ Constanța și în ceea ce privește incidentul, el și-a făcut datoria. Nu știe, însă, cum au ajuns imaginile în spațiul public.

La rândul lor, consilierii primarului Vergil Chițac nu confirmă că edilul a avut o conversație telefonică în acea noapte cu Mihai Lupu.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult