Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Peste 2.000 de copii au învăţat cum să se comporte în trafic atunci când merg pe bicicletă

Your browser doesn't support HTML5 video.

În centrul Capitalei, numeroși copii au participat la „Parada Micilor Biciclişti". Au învăţat cum să se comporte în trafic atunci când circulă pe două roţi, dar şi cum să protejeze mediul înconjurător.

Cei mai activi au plecat acasă cu „Brevetul Micului Biciclist".

Peste 2.000 de copii cu vârste curprinse între 4 şi 16 ani şi-au scos bicicletele la plimbare în faţa Palatului Parlamentului.

Mihai Deneş, organizator: ”Suntem bucuroşi că am putut să scoatem copiii din case şi de la calculator şi că i-am adus în mijlocul oraşului, unde am reuşit să avem o bucăţică de oraş fără maşini. Mai puţină poluare în mijlocul unei capitale europene.”

Părinte: ”Aşa îi încurajăm pe copii să fie activi, să folosească biciclete şi poate vor înţelege şi autorităţile locale cât este de important.”

Citește și
mars biciclisti
Marş al bicicliştilor, în Timişoara. Ce au cerut autorităţilor locale

Copiii au învăţat cum să manevreze bicicleta printre obstacole, care sunt regulile de circulaţie pe care trebuie să le respecte atunci când pedalează, dar şi ce înseamnă colectarea selectivă şi cât de importantă este pentru mediul înconjurător.

Copil: ”Am învăţat să protejăm natură şi natură are o viaţă.”

Părinte: ”Este un început foarte bun. Orice formă de educare a copiilor pentru un mediu sănătos şi pentru mişcare este binevenită.”

Parada Micilor Biciclişti are loc în fiecare an în apropiere de Ziua Mondială a Bicicletei şi de Ziua Mondială a Mediului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult