Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Orașul din Europa care a fost invadat de găini. Localnicii au ajuns la exasperare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Într-un sat din estul Marii Britanii, cocoșii și găinile au adus localnicii la exasperare.

Păsările - lăsate în libertate - distrug grădinile, sunt foarte zgomotoase, iar mâncarea lăsată de unii oameni pentru ele atrage șobolani.

Imediat ce se crapă de ziuă, găinile și cocoșii îi salută zgomotos pe localnicii din Snettisham.

Ulrich Oppold, corespondent RTL: „Este puțin după ora 05:00 dimineața. După cum puteți auzi, acest sat nu este cu siguranță un loc pentru cei care se trezesc târziu. Este un zgomot infernal".

Citește și
soparla veterinar
Clinicile veterinare de la noi s-au specializat în îngrijirea animalelor exotice. Medicii tratează pacienți de toate felurile

Sătenii au ridicat problema în consiliul local, dar nu s-a luat până acum nicio măsură concretă.

Localnic: „Excrementele acestor găini au un miros îngrozitor. În plus, distrug vopseaua mașinii. În timpul carantinei din pandemie, mulți oameni și-au cumpărat pui, din motive numai de ei știute, apoi le-au dat drumul în pădure, unde sunt și iepuri sălbatici".

Găinile sălbăticite se adăpostesc în tufișuri sau urcă în copaci noaptea, pentru a evita prădătorii. Ziua aleargă și fac probleme în trafic. „Gașca” înaripatelor a stârnit multe discuții în contradictoriu între sătenii stabiliți acolo de mult timp și cei veniți de curând.

Localnic: „Așa e traiul la țară, de când lumea, dinainte să vină ei aici. Dacă nu le place, să se mute”.

Localnic: „Noilor veniți nu le place să fie treziți de cântatul cocoșilor la ora 04:00 dimineața. Lucrurile sunt cât se poate de simple. Dacă nu îți place zgomotul avioanelor, nu îți cumperi casă lângă aeroport”.

Păsările sălbăticite din Snettisham au devenit faimoase pe rețelele sociale. Și pentru că le merge bine, s-au înmulțit peste măsură.

Ulrich Oppold, corespondent RTL: „Singura problemă este că sunt prea mulți cocoși sălbăticiți și consiliul local trebuie acum să găsească o soluție”.

Autoritățile locale nu vor să alunge păsările buclucașe. Următorul pas e să ceară sfatul experților. Unii localnici au cedat însă nervos. Au preferat să-și vândă casele deținute în satul dimineților zgomotoase.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult