Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O tânără riscă să ajungă la închisoare pentru că a uitat să returneze cărțile la bibliotecă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Să fii amendat pentru că ai uitat să înapoiezi o carte la bibliotecă se mai întâmplă, dar să fii arestat din această cauză este un lucru ieşit din comun.

Mamă a cinci copii, Melinda a returnat acum patru luni câteva cărți ținute de unul dintre băieții ei mult peste termenul stabilit. Nu a știut însă că era si bună de plată pentru întârziere. Așa că amenda a tot crescut până când s-a lăsat cu mandat de arestare. A aflat de întreaga tărășenie întâmplător, dupa ce șeful ei, care voia sa o promoveze, i-a verificat cazierul.

Melinda Sanders-Jones: "M-a sunat marți șeful meu să-mi spună că a fost emis mandat de arestare pe numele meu. A trebuit să trag pe dreapta din cauza râsului. Iar el m-a oprit: "Nu, nu, vorbesc serios!". Iar eu nu puteam să cred, nu era posibil."

Reprezentanții bibliotecii spun că au trimis somații săptămânal, apoi lunar. Mesajele nu au ajuns totusi la femeie, care se tot muta în încercarea de a ieși dintr-o relație abuzivă.

Melinda Sanders: "N-am primit niciunul dintre e-mail-uri. Am ajuns la un adăpost pentru victimele violenței domestice, iar cei de acolo îți țin adresa și datele de contact confidențiale. Am fost nevoită să-mi schimb numărul de telefon, întreaga viață mi-a fost dată peste cap."

Citește și
Daniel Breaz
”Anul cărții” în România. Ministrul Culturii: Nu poți obliga pe nimeni să citească

Pentru nereturnarea unui bun închiriat, femeia riscă trei luni de închisoare și o amendă de 500 de dolari. Colac peste pupăză, până când își va rezolva problema, a fost trimisă în concediu fără plată.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult