Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O tânără care s-a luptat cu un crocodil pentru a-și salva sora geamănă a primit un premiu regal pentru curaj

Surorile gemene britanice Georgia și Melissa Laurie se bucurau de o zi călduroasă de iunie în Mexic, în vacanță, în urmă cu trei ani, înotând într-un râu din Puerto Escondido  

La un moment dat, Melissa a zărit un crocodil în apă chiar în preajma lor, panica s-a instalat și au început să înoate cu disperare, potrivit CNN.

Georgia a ajuns la mal, dar în timp ce Melissa era trasă spre mal de un alt membru al grupului, crocodilul a reapărut și a târât-o sub apă.

Georgia, acum în vârstă de 31 de ani, a plonjat în apă și s-a luptat de două ori cu reptila pentru a-și salva sora geamănă, un act extraordinar de curaj pentru care a primit o medalie pentru curaj. Această distincție recunoaște actele în care civilii se pun în pericol în încercarea de a salva pe altcineva.

„Acest premiu îndulcește într-un fel întreaga experiență traumatizană prin care am trecut. Ceea ce a făcut ca această poveste să fie atât de incredibilă este curajul de neclintit al Melissei în tot acest timp, pentru că a fost atât de curajoasă și ea ea mi-a dat cu adevărat puterea de a continua să lupt”, a spus Georgia.

Citește și
pasărea gheată, sabot, pantof
VIDEO. ”Pasărea gheată”. O specie africană de dimensiunea unui om mănâncă pui de crocodil și își ucide frații

Pentru ambele surori, cicatricile din acea zi încă mai persistă. Georgia a găsit-o inițial pe Melissa plutind inconștientă cu fața în jos în apă și a resuscitat-o înainte ca crocodilul să se întoarcă și să o atace din nou, potrivit unui comunicat de presă de marți al Biroului Cabinetului britanic.

La început, Georgia a reușit să respingă animalul, lovindu-l cu o mână, în timp ce cu cealaltă ținea capul surorii sale deasupra apei, dar crocodilul s-a întors pentru a treia oară.

De data aceasta, reptila a rostogolit-o pe Melissa, o manevră prin care un crocodil se rostogolește cu prada sa în încercarea de a o îneca, dar Georgia a reușit să o lovească, adaugă comunicatul.

Ea a suferit răni provocate de mușcături la mână, dar impactul a fost suficient de puternic pentru ca crocodilul să o elibereze în cele din urmă pe sora ei.

O barcă care trecea prin zonă le-a salvat din apă, dar a mai rămas un drum de 25 de minute până la mal și un drum de 20 de minute până la spital, timp în care „Melissa s-a luptat pentru supraviețuire”, au declarat gemenele pe pagina lor JustGiving.

Melissa s-a ales cu o fractură deschisă destul de complicată la încheietura mâinii, cu răni grave prin mușcare la nivelul stomacului, piciorului și al feselor, potrivit paginii JustGiving. Tânăra a fost supusă unei intervenții chirurgicale de urgență înainte de a fi plasată în comă indusă medical. Femeia a făcut septicemie în spital, dar în cele din urmă și-a revenit complet, conform surorilor.

Acum, atât Georgia, cât și Melissa se pregătesc să meargă la Maratonul Tamisei, o cursă de înot de 13 kilometri (8 mile) în unul dintre cele mai lungi râuri din Marea Britanie, în luna august, pentru a strânge fonduri pentru o organizație caritabilă mexicană care oferă ajutor și pregătire medicală comunităților sărace din Chiapas.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult