Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O stradă a florilor din Cluj-Napoca a adus vizitatori și din străinătate. Care sunt prețurile

Your browser doesn't support HTML5 video.

O stradă din Cluj-Napoca s-a transformat pentru câteva zile într-o grădină colorată și parfumată.  

Lavandă, petunii, cactuși, dar și plante exotice din Tenerife ori Guatemala - oricine poate găsi ceva care să-i înfrumusețeze locuința sau grădina.

Parfumul florilor a cuprins pentru câteva zile Strada Potaissa din Cluj-Napoca și multă lume s-a bucurat de o plimbare printre exponatele colorate. Unii au plecat cu brațele pline de ghivece și cu instrucțiuni de îngrijire.

Cuplu: ”Cactuși, în principal. Și mentă. Și o plantă carnivoră. Sunt ușor de întreținut, mai ales pentru apartament”.

”Bărbat: Ia uitați, arborele vieții!

Citește și
gunoi
S-ar putea mări amenzile în București pentru cei care rup flori, taie copaci sau aruncă gunoaie pe jos

Reporter: E cadou?

Bărbat: Este cadou, da.

Reporter: Ce v-a plăcut?

Bărbat: Forma și mesajul pe care îl transmite”.

Fată: ”La semiumbră trebuie ținută și atât. Și ținută și iarna afară”.

Miresme felurite trezesc amintiri sau chiar transpun vizitatorii pe alte continente. Oregano picant, curry, arțari japonezi, plante carnivore sau chiar plante aeriene - din Guatemala - au fost aduse aici de 17 comercianți.

”Stela Bobiș, comerciant: Plante ușor de întreținut, înfloresc. Fac niște flori drăguțe.

Reporter: Nu au rădăcină?

Stela Bobiș: Nu au rădăcină, ele se hrănesc prin frunze. Trebuie doar de două ori pe săptămână să îi dai un pic de praf de apă”.

Prețurile încep de la 15 lei pentru un ghiveci de flori și ajung la câteva sute de lei

În piață găsim și trandafirul negru, o plantă subtropicală, din Tenerife.

Adrian Popa, comerciant: ”Soarele îi dă culoarea asta neagră, adică îi intensifică negreala, iar cât se ține la semiumbră poate fi un pic mai deschis. Nu are o creștere foarte rapidă, am una de vreo 18-20 de ani în seră, cam așa mare. Deci aproximativ un metru jumate”.

La târg sunt organizate și momente artistice, un prânz între prieteni, dar și dezbateri despre urbanism. Printre invitați - mai mulți studenți din Munchen care, împreună cu studenți români, au realizat ornamente din scaune, amplasate în mai multe locuri din oraș.

Andi Daiszler, inițiator Strada Potaissa, președintele Asociației Daisler: ”Aceea a fost și ideea noastră, de a duce din creativitatea de pe Strada Potaissa și din felul nostru de a face lucrurile și în alte zone ale orașului, prin intermediul creativității studenților străini”.

Prețurile încep de la 15 lei pentru plantele aromatice și ajung la câteva sute de lei pentru plantele de exterior și tablourile cu licheni. Piața este deschisă și luni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult