Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Femeia care s-a dat drept psiholog vreme de 20 de ani într-un spital din Târgoviște a fost reținută penru 24 de ore

Your browser doesn't support HTML5 video.

Femeia care s-a dat drept psiholog 20 de ani a fost reținută pentru 24 de ore în urma audierilor, recunoscându-și fapta.

Stupoare în Târgoviște, unde o femeie este bănuită că a profesat ca psiholog, vreme de 20 de ani.

Nu oriunde, ci în cel mai mare spital din județul Dâmbovița, pe baza unei diplome și a unui atestat falsificate. Polițiștii au făcut percheziții la domiciliul său și au condus-o la audieri.

Sorinela Paraschiv s-a angajat ca psiholog la Spitalul Municipal Târgoviște în 1999. S-ar fi folosit de o diplomă de licență falsificată, spun anchetatorii.

Era soție de polițist, la vremea aceea. Între timp a divorțat. În anul 2011, Spitalul Municipal a fost anexat celui județean. Sute de angajați, printre care și falsul psiholog, au fost preluați. Sorinela Paraschiv a continuat să lucreze, conștiincios, fără ca nimeni să bănuiască înșelăciunea.

Citește și
Dr Cozmin Mihai
Cozmin Mihai, psihiatru, despre riscul de sinucidere în pandemie: „Familia și prietenii sunt primii salvatori”!!!

Femeia în vârstă de 46 de ani a profesat ca psiholog în cadrul Spitalului Județean din Târgoviște, în secția de Psihiatrie. Se pare că s-ar fi certat cu niște colegi, iar aceștia au intrat la bănuieli și au cerut conducerii să facă verificări cu privire la studiile sale. Atunci, femeia în loc să își prezinte documentele în original și-a dat demisia.

Claudiu Dumitrescu, mangerul SJU Târgovişte: „Au apărut niște suspiciuni în interiorul instituției, motiv pentru care am demarat o anchetă internă, iar respectiva persoană, fosta noastră angajată, și-a prezentat demisia, nerăspunzând cercetării interne.”

În baza unui atestat de liberă practică falsificat, spun anchetatorii, Sorinela Paraschiv a ajuns inclusiv să facă parte din comisiile de expertiză medico-legală psihiatrică, constituite la nivelul spitalului. Superiorii spun că își făcea bine treaba.

Claudiu Dumitrescu, mangerul SJU Târgovişte: „Era o persoană care nu ieșea în evidență în mod negativ. Nu a avut probleme legate de serviciu, din contră, pot să spun că era o angajată bună, își îndeplinea sarcinile de serviciu conform fișei postului.”

La capitolul prejudicii, polițiștii au trecut deocamdată doar salariul încasat de suspectă, în perioada 2011-2019. Sunt aproximativ 368.000 de lei.

Femeia a fost angajată la Spitalul Municipal din Târgoviște în 1999, pe când avea doar 24 de ani. Aceasta făcuse doi ani la o facultate privată din Capitală, dar nu a promovat toate examenele, motiv pentru care a fost exmatriculată de către reprezentanții facultății. A depus încă o diplomă falsificată la dosarul de angajare, potrivit căreia ar fi promovat o facultate de psihologie și sociologie în Capitală.

Suspecta nu figurează însă nici măcar în rândul Colegiului Medicilor și și-ar fi falsificat inclusiv atestatul de liberă practică, reușind să intre în acele comisii de specialitate de expertiză psihiatrică ale spitalului.

Cu alte cuvinte, falsul medic ar fi evaluat, printre altele, gradul de discernământ al pacienților cu probleme psihice grave din rândul spitalului la care lucra și ar fi fost cea care punea ultimul diagnostic.

Femeia ar fi evaluat psihiatric în decurs de numai trei ani peste 1.300 de persoane. Acuzațiile sunt grave: înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii.

Într-o perioadă din anii pe care i-a lucrat la Spitalul din Târgoviște ar fi strâns din salariile și din sporurile primite ca membru al acelor comisii de specialitate peste 300.000 de lei.

Ea a fost adusă miercuri la Parchetul General din Capitală și a fost audiată.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult