Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O femeie din Buzău a găsit 28.000 de lei pe stradă. Ce s-a întâmplat după 24 de ore petrecute în arestul Poliției

O femeie din Buzău a găsit pe stradă o geantă cu 28.000 de lei și a crezut că a avut parte de norocul vieții ei, care s-a năruit repede după ce a ajuns în arestul Poliției.

O femeie în vârstă de 43 de ani a fost reţinută de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Buzău pentru săvârşirea infracţiunii de însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, după ce ar fi găsit o geantă cu 28.000 lei pe care şi-ar fi însuşit-o.

„Pe 1 octombrie, o femeie din Buzău, angajată în domeniul asigurărilor, a trecut printr-o situaţie dificilă. Într-un moment de neatenţie, şi-a pierdut geanta în care avea 28.000 de lei, bani proveniţi din încasările de la muncă. Incidentul s-a petrecut când femeia a vrut să coboare din maşină, dar s-a răzgândit. Fără să observe, geanta i-a căzut pe jos, iar ea a plecat, neştiind ce s-a întâmplat. Curând după aceea, o persoană fără adăpost a trecut prin zonă, a văzut geanta şi a luat-o. Femeia şi-a dat seama mai târziu de pierdere şi a mers imediat la poliţie să declare incidentul", informează Poliţia Română.

Iniţial, femeia care a găsit sacoşa cu bani a povestit poliţiştilor că mai are asupra sa doar 2.000 de lei. După ce a petrecut 24 de ore în arest, persoana respectivă a recunoscut că deţine şi restul din suma de bani pierdută de către angajata din domeniul asigurărilor.

„Ancheta a început rapid, iar echipa de investigaţii a reuşit să reconstituie firul întâmplărilor prin analiza imaginilor de pe camerele de supraveghere. Urmărind traseul persoanei suspecte, poliţia a reuşit să o identifice, fiind cunoscută ca o persoană a străzii din zona respectivă. Pe 3 octombrie, suspecta a fost găsită în zona gării din Buzău, dar avea asupra ei doar 2.000 de lei din suma iniţială. A fost reţinută pentru 24 de ore, iar după expirarea acestui termen, de bună voie, a ales să returneze diferenţa de bani, aducând întreaga sumă la valoarea iniţială de 28.000 de lei. Astfel, banii au fost recuperaţi în totalitate, iar incidentul s-a încheiat cu toată lumea mulţumită. Un rol crucial în rezolvarea cazului l-a avut Ciprian, de la Biroul de Investigaţii Criminale din Buzău, căruia îi aducem felicitări pentru efortul şi profesionalismul de care a dat dovadă", transmite sursa citată.

Citește și
Arme
Cât de ușor ajung în România armele și proiectilele comandate online. Poliția a confiscat sute în doar o singură zi

Potrivit IPJ, la sfârşitul săptămânii trecute alţi doi buzoieni au predat bunuri găsite, respectiv sume de bani şi un telefon mobil în valoare de aproximativ 15.000 de lei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult