Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nouă rețetă de preparare a cafelei. „Nu e uleioasă. E aproape fină, untoasă”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cafeaua este în topul celor mai consumate băuturi din toată lumea și nu mai are prea multe secrete când vine vorba de prepararea ei.

Un specialist în cafea a încercat, totuși, un procedeu la care nu s-ar fi gândit prea mulți: a prăjit boabele de cafea într-o baie de ulei. Omul s-a gândit că, dacă mâncăm cartofi sau pui preparați la friteuză, de ce să nu încerce și cafeaua.

James Hoffman este expert în cafea și unul dintre cei mai urmăriți vloggeri din domeniu. E autorul multor cărți despre cafea, inclusiv al unui Atlas Mondial al Cafelei. Și, în căutarea celei mai bune cafele din lume, a ajuns și la un procedeu de preparare de-a dreptul inedit: a prăjit boabele de cafea într-o friteuză, în baie de ulei.

Bineînțeles, a făcut totul după ochi, pentru că nu a scris nimeni o rețetă a prăjitului cafelei în ulei.

A durat aproape un sfert de oră până când specialistul în cafea s-a declarat mulțumit.

Citește și
cafea
Beneficiile cafelei. Câte cești trebuie să bem pentru a slăbi mai eficient

James Hoffmann: Boabele nu arată prea uleioase. E ceva destul de ciudat... faptul că țin un ventilator deasupra unor boabe de cafea prăjite în ulei nu mi se pare ceva ciudat. Culoarea arată bine. Se pare că am obținut... cafea.

Măcinarea boabelor de cafea prăjite la friteuză s-a desfășurat normal, la fel și prepararea cafelei. Apoi a venit momentul adevărului.

James Hoffmann: Are un gust... bun. E bună, într-un fel ciudat. Nu e uleioasă. E aproape fină, untoasă... dar nu grețoasă și grasă. Nu e nici prea... gazoasă. Deși face puține bule.

Experimentul nu a decurs, însă, la fel de bine atunci când expertul în cafea a încercat să facă espresso.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult