Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Misterul unui "vas fantomă" de pe o plajă din Myanmar, deslușit. Ce s-a descoperit

Oficialii din Myanmar care investighează o "navă fantomă" descoperită în apropierea regiunii Yangon în această săptămână au aflat cum a ajuns ambarcațiunea să plutească în derivă.

Vasul gol și ruginit a fost descoperit de pescarii de pe plaja comercială din regiunea Yangon. Apariția sa neobișnuită a stârnit adevărate controverse printre localnici și autorități.

Autoritățile și personalul marinei au intrat în vas pentru a căuta indicii cu privire la originea sa, scrie BBC News.

Nava, construită în 2001, are o lungime de aproximativ 177 metri, potrivit site-ului web Marine Traffic, care înregistrează cursele navelor din întreaga lume.

Locația navei a fost înregistrată ultima oară în largul coastei Taiwanului în 2009, iar acesta este primul caz raportat privind o navă abandonată care apare în apele Myanmarului, potrivit agenției de știri AFP.

Citește și
distrugătorul USS Carney
Rusia "nu îşi face griji din cauza americanilor în Marea Neagră”. Nava antirachetă care a ajuns duminică

După ce i-au interogat pe cei 13 membri ai echipajului indonezian de la bord, au aflat că nava a fost remorcată și ar fi trebuit să ajungă într-o fabrică din Bangladesh pentru a fi dezmembrată.

Cu toate acestea, unele dintre cablurile atașate la barcă s-au rupt, iar personalul remorcherului a decis să abandoneze vasul.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult