Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Metoda "accidentul". Cum a fost păcălită o bătrână din Neamț să plătească 6.000 de euro

Your browser doesn't support HTML5 video.

Câţiva escroci au reuşit să ia 6.000 de euro de la o femeie de 83 de ani, din Neamţ, prin metoda "accidentul". Bătrâna păgubită a aflat că a fost înşelată abia în momentul în care poliţiştii i-au adus banii înapoi.

Femeia în vârstă de 83 de ani a primit un telefon care o anunţă că o rudă de a ei a suferit un accident şi are nevoie de bani pentru o operaţie complicată.

Fără să bănuiască nimic ea a dat unui bărbat care a venit la poarta ei toţi banii pe care îi avea în casa cu speranţa că îi salvează viaţa cuscrei sale.

Femeia a avut însă o surpriză când poliţiştii i-au bătut la poartă şi i-au spus că i-au recuperat banii.

Indivizii au mai încercat aceeaşi metodă şi la alte 4 victime. O femeie în vârstă de 77 de ani a fost la un pas să fie şi ea păcălită. A fost inspirată şi şi-a sunat rudele.

Citește și
O bătrână a fost jefuită în plină stradă prin metoda „pomana Regelui Cioabă”
Fostă directoare de fabrică, jefuită în plină stradă de bijuterii de "nepoata regelui Cioabă"

Vecinii sunt convinşi că escrocii au ajutor din zonă.

Ioan Dumitrache: "Cineva care îi cunoaşte le transmite lor, şi e mâna în mână cu ei, că altfel nu se poate. De exemplu eu nu am cum să ştiu că este unchiul meu e acolo şi poate nici nu ştiu data când e născut el. Tot cineva care are datele."

Poliţiştii au organizat un filtru şi au reuşit să oprească maşina cu care escrocii se deplasau.

Dimitrie Mocanu - IJP Neamț: "Poliţiştii din cadrul secţiei rurale Săvineşti au probat activitatea infracţională a unei tinere de 18 ani şi a unui bărbat de 39 de ani din Iaşi bănuiţi de comiterea infracţiunii de complicitate la înşelăciune. Prejudiciul a fost recuperat integral de poliţişti şi restituit femeii."

Cei 2 complici, vor fi cercetaţi însă în stare de libertate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult