Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Inițiativă inedită a unor sibieni. Au creat un club sportiv pentru sănătate: „Numai oamenii faini vin să facă așa ceva”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Când vine vorba de sport, românii găsesc mai mereu scuze astfel încât să nu includă mișcarea în rutina lor. Suntem codași la activitatea fizică, însă există și excepții.

La Sibiu, pe timp de vară, oamenii se întâlnesc dis-de-dimineață ca să înoate. Astfel, spun ei, au energie pentru o zi întreagă. Nici alegările sau drumețiile nu lipsesc din program.

Chiar dacă soarele abia a răsărit, iar termometrul arată 18 grade Celsius, sportivii amatori sunt gata să intre în apă. Fiecare înoată în ritmul lui. Cele trei ture durează o oră. Astfel, oamenii au energie pentru o zi întreagă.

Bărbat: „Diminețile să vii să înoți înainte de muncă e ceva de neprețuit, ajută să reduci stresul. Sunt obișnuit să înot în ape deschise în UK, iar când am venit în Sibiu nu prea aveam unde să fac asta”.

Femeie: „Te gândești că alții la ora asta sunt în pat, nu s-au dat jos încă, nu s-au schimbat de pijama, iar tu ai făcut 2.000-3.000 de metri în lac e o senzație minunată”.

Citește și
sport
Legătura dintre fericire și efortul fizic. Cât de des trebuie să facem sport pentru a avea o viață mai bună

Pentru mulți, mișcarea a devenit o rutină. Asta în condițiile în care România este codașă când vine vorba de activitățile fizice.

Bărbat: „Nu contează nivelul la care ești, cel mai imporatant e să ai un pic de ambiție și părerea mea că e bine venită orice mișcare așa de dimineață”.

Când a apărut acest club?

Mai mult, oamenii spun că aparțin unei comunități și găsesc un loc perfect de socializare.

Cătălin Mureșan, participant: „Mergem împreună și la drumeții, alergăm la Ocna în fiecare marți în timpul verii, joia alergăm în Păltiniș, paleta de activități a clubului e foarte largă”.

Tânăr: „Comunitatea e foarte mișto, e strânsă, dar în același timp deschisă. Pe mine m-au primit cu brațele deschise, am venit prin 2021”.

În 2016, a luat ființă Clubul Sportiv Comunitar la Sibiu, care a crescut de la an la an și a inclus noi sporturi. Oamenii aleargă împreună, ori merg cu bicicleta.

Daniel Troancă, antrenor: „E despre sănătate, despre voie bună și dacă vin și rezultatele cu atât mai bine. Suntem împreună de cel puțin 2-3 ori pe săptămână și asta te face să te cunoști și numai oameni faini vin să facă așa ceva”.

Oricine poate participa la activitățile clubului. După ce căpătați experiență, puteți participa și la diverse competiții.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult