Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Festivalul bunătăților „Toamnă, dulce toamnă”, în parcul IOR. Grătare cu fripturi și standuri cu prăjituri

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mere, pere în panere, dar şi pui pe frigărui şi... baclavale şi langoşi - de toate se găsesc la festivalul „Toamnă, dulce toamnă”.

Cei care vor să ajungă în faţa grătarelor pe care se rumenesc fripturi aromate, ori lângă standurile cu prăjituri, să-şi potolească pofta, trebuie să ştie că ţinta este Parcul IOR din Capitală.

Şi ospăţul continuă şi duminică, până pe înserat.

Bucatele sunt pe alese la târgul din IOR - şi pentru pofticioşi, şi pentru pretenţioşi. „Am venit prima zi, mi-a plăcut și am venit de mai multe ori”, spune un cumpărător.

„Vin des aici că-s produse ardelenești, foarte bune și gustoase”, spune altcineva.

Citește și
magiun
Festival de toamnă la Cluj. Micii producători din Vultureni le arată oamenilor cum se face „silvoița”

Nicolae Ciobanu, comerciant: „Îi așteptăm cu mult drag, cu grătare, mici și fripturi, mămăligă în pături cu brânză.”

Tentaţiile nu s-au încheiat însă aici. Oferta a fost variată şi la capitolul desert.

Mariana, comerciant din Botoșani: „Preparatul preferat a fost cozonacul, poalele-n brâu și alivencile. Pentru cei care postesc, avem plăcintă cu varză, plăcintă cu dovleac.”

Alţii au fost atraşi mai degrabă de prăjiturile orientale.

Profira Gheorghe, cofetar: „Le plac în primul rând cataifurile cu fistic, cu nucă, cu cremă de lapte, baclava turcească.”

Cei care n-au vrut totuşi o grijă în plus atunci când vor ajunge pe cântar au preferat fructele de sezon.

Festivalul, ajuns la cea de-a 25-a ediție, reuneşte comercianți şi producători din toată țara.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult