Festivalul bunătăților „Toamnă, dulce toamnă”, în parcul IOR. Grătare cu fripturi și standuri cu prăjituri
Mere, pere în panere, dar şi pui pe frigărui şi... baclavale şi langoşi - de toate se găsesc la festivalul „Toamnă, dulce toamnă”.
Cei care vor să ajungă în faţa grătarelor pe care se rumenesc fripturi aromate, ori lângă standurile cu prăjituri, să-şi potolească pofta, trebuie să ştie că ţinta este Parcul IOR din Capitală.
Şi ospăţul continuă şi duminică, până pe înserat.
Bucatele sunt pe alese la târgul din IOR - şi pentru pofticioşi, şi pentru pretenţioşi. „Am venit prima zi, mi-a plăcut și am venit de mai multe ori”, spune un cumpărător.
„Vin des aici că-s produse ardelenești, foarte bune și gustoase”, spune altcineva.
Nicolae Ciobanu, comerciant: „Îi așteptăm cu mult drag, cu grătare, mici și fripturi, mămăligă în pături cu brânză.”
Tentaţiile nu s-au încheiat însă aici. Oferta a fost variată şi la capitolul desert.
Mariana, comerciant din Botoșani: „Preparatul preferat a fost cozonacul, poalele-n brâu și alivencile. Pentru cei care postesc, avem plăcintă cu varză, plăcintă cu dovleac.”
Alţii au fost atraşi mai degrabă de prăjiturile orientale.
Profira Gheorghe, cofetar: „Le plac în primul rând cataifurile cu fistic, cu nucă, cu cremă de lapte, baclava turcească.”
Cei care n-au vrut totuşi o grijă în plus atunci când vor ajunge pe cântar au preferat fructele de sezon.
Festivalul, ajuns la cea de-a 25-a ediție, reuneşte comercianți şi producători din toată țara.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: parcul ior, târg tradițional, târg de toamnă,
Dată publicare:
23-10-2022 07:43