Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum a reușit Festivalul Internațional de Teatru să transforme Sibiul într-o mare scenă. „Pur și simplu vrei să fii aici”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sibiul freamătă în aceste zile. Străzile, sălile de spectacol și bisericile au devenit scenă pentru artiștii dornici să încânte publicul.

Zeci de reprezentații au loc zilnic până târziu în noapte, iar turiștii și localnicii se bucură că au de unde alege.

Odată cu lăsarea întunericului, în centrul orașului și-a făcut apariția o mașinărie impresionantă - jumătate melc, jumătate locomotivă. Echipajul a fost unul pe măsură, format dintr-un profesor, un ucenic, două doamne elegante și un mecanic iscusit.

Plamen Ivanov, artist stradal: „Ce vedem de fapt este un melc-mobil, o mașinărie specială, iar în interiorul ei avem o mulțime de lucruri pentru cei mici și cei mari cu suflet de copil.”

Citește și
fits
Festivalul Internațional de Teatru a transformat Sibiul într-o mare scenă. "A fost uimitor! Mulțimea este atât de frumoasă”

Cei cinci artiști și-au arătat curajul în fața focului. Rasid este un artist stradal care călătorește însoțit de păpușile sale din lemn. Și reușește să îi vrăjească imediat pe spectatori.

Rasid Nikolic, artist stradal: „De la 16 ani sunt un trubadur, sunt printre oameni, țin aceste spectacole. Toate personajele mele din spectacol sunt păpuși inspirate din familia mea.”

Turistă: „Sibiul în perioada asta mi se pare foarte efervescent și plin de viață, este wow, pur și simplu vrei să fii aici!”

Femeie: „Fetița mea m-a adus la spectacolul ăsta, eu voiam să fiu în Habermann acum, dar nu-mi pare rău. Avem de unde alege.”

Nu doar pe străzi este forfotă mare. De pildă, Biserica Ursulinelor a găzduit unul dintre cele mai cunoscute coruri de gospel din Marea Britanie.

Nu au fost uitați nici iubitorii de flamenco. Mai mulți artiști spanioli au reinterpretat o operă cunoscută. Într-o altă sala de spectacole, dansul, muzica și poezia s-au împletit armonios.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult