Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ciorba de pește cu fructe de mare, cel mai căutat preparat de la un festival de pe litoral. „Extraordinar de bună”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Scoici, ciorbă de pește, fructe de mare și paelIa, sunt delicatese care le-au făcut ziua mai bună turiștilor, pe litoral.  

La un festival dedicat preparatelor cu gust de mare, bucătarii s-au întrecut în măiestrie în fața plitei, cuptorului sau lângă ceaun.

Aroma de usturoi, de pătrunjel proaspăt și midii s-a răspândit duminică în stațiunea Mamaia. Bucătarii le-au oferit turiștilor un festin care să le aducă aminte de mare până vara viitoare. Cristian Păpușoiu, bucătar: „Este o supă de midii cam 70% midii carne, proaspete și practic diferența este că am dres-o cu un sos inspirat din mujdeiul lipovenesc. Acum am folosit o supă de pălămidă”.

Pe plite s-au lăfăit scoicile proaspete din Marea Neagră, gătite cu legume și usturoi.

Cristian Nică, bucătar: „Am folosit sos de roșii, vin, ulei de măsline, roșii cherry, ceapă, kapia, usturoi, busuioc. Miroase foarte bine”. Alții au vrut să impresioneze prin combinații deosebite. Ioan Răileanu, bucătar: „Am ales să prezentăm juniorilor noștri o paella în stil Valencia. Valencia are o tradiție - folosește salam chorizo pentri că gustul acestui salam prin boiaua renumită ne oferă un gust deosebit preparatului”. Pofticioșii au gustat din tot ce le-a făcut cu ochiul. Femeie: „Extraordinar de bună, cea mai bună. Mulțumim, master chef”.

Citește și
peste
Turiștii de pe litoral s-au bucurat de mâncăruri cu specific pescăresc. Cel mai căutat preparat a fost borșul de pește

R: Vă plac fructele de mare?

Femeie: „Cel mai mult. Caracatița, calamarul, dar supa este delicioasă”. R: Cum este mâncarea?

Bărbat: „Până acum foarte bună”.

R: Ce ați mâncat bun?

Bărbat: „O ciorbă de pește cu scoici”. Femeie: „Supă de pește cu fructe de mare, cu scoici. Nu am mai mâncat această combinație pește cu midii”.

R: Cum e?

Femeie: „Foarte bun, mâncați”. La festival - care a ajuns la a opta ediție - au participat și bucătari din Turcia, Grecia sau Israel.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult