Carnea „crescută” în laborator, produsă de o companie americană. Cotlet de porc și rasol de vită, la recipient
31-10-2024 |
15:30
Your browser doesn't support HTML5 video.
În viitorul nu chiar îndepărtat, oamenii vor putea să cumpere cotlet de porc și rasol de vită din... laborator, nu de la măcelărie.
Cel puțin asta și-a propus o companie americană care, în locul unei ferme, folosește un laborator pentru a produce carnea pentru friptură.
Cercetătorii prelevează celule de la animale, pe care le ajută să se dezvolte și să crească în recipiente speciale, unde primesc nutrienți și proteine.
Potrivit reprezentanților companiei, produsul final arată la fel ca bucățile de carne din magazine.
Alți oameni de știință sunt însă sceptici și consideră că această metodă... SF nu va putea fi dezvoltată la scară largă.
Urmăriți Știrile Pro TV și pe Google News
Ultimele stiri
{{date}}
{{title}}
Parteneri
Citește mai mult