Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Campanie de reciclare cu „roboții binelui”. Orașul unde a fost implementată

Your browser doesn't support HTML5 video.

Campanie de reciclare inedită în România, cu ajutorul unor roboți... ai binelui!

Pe străzile din trei orașe din Alba au apărut automate inteligente de colectare selectivă, care transformă deșeurile în fapte bune.

Pentru fiecare PET, Crucea Roșie Română primește un euro. Iar banii vor fi folosiți pentru a susține proiecte umanitare.

Ei sunt roboții binelui, adică stații inteligente pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Au rolul de a transforma peturile în fapte bune, și se află în Alba Iulia, Cugir și Sebeș. Ideea a atras o mulțime de oameni.

„Am zis să facem și noi un bine să punem sticlele pe care le aveam și astfel facem o faptă bună.”

Citește și
reciclare
Elevii unei școli din Bistrița au reușit să strângă peste o tonă de electronice, electrocasnice și sticlă pentru reciclare

„Ne simțim destul de bine să știm că facem o faptă bună, și în același timp și reciclam și protejăm mediul."

„Îndemn toți cetățenii să aducă ambalaje de băuturi din sticlă, aluminiu și plastic, pentru a transforma practic deșeurile în fapte bune”, spun oamenii.

Fiecare ambalaj reciclat înseamnă un euro, donat de două companii, iar banii strânși sunt folosiți pentru a susține proiectele umanitare ale Crucii Roșii.

Adrian Dusa – director Crucea Roșie, filiala Alba: „Încercăm să convingem cât mai mulți oameni, să educăm cât mai mulți oameni că prin reciclare și printr-un mediu mai curat investim în sănătatea noastră.”

Toate ambalajele colectate sunt transportate apoi în centre specializate.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult