Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bărbat lăsat fără moștenirea de 230.000 euro după ce a greșit o cifră din contul bancar

Un britanic a fost la un pas să-și piardă moștenirea de 230.000 de euro, după ce a greșit o cifră din contul în care trebuia să primească banii, iar bărbatul care a primit suma respectivă nu a mai vrut să o dea înapoi.

Peter Teich, de 74 de ani din Cambridge, a povestit, pentru The Guardian, cum a trebuit să se judece atât cu banca Barclay din UK, cât și cu bărbatul care a primit banii, pentru a-și putea recupera moștenirea pe care i-o lăsase tatăl său, mort la 100 de ani.

Pensionarul a povestit că atunci când a furnizat datele personale necesare pentru ca suma de 230.000 de euro să-i fie transferată în contul pe care îl avea la o sucursală a băncii Barclay, a oferit numele, adresa și numărul contului corecte, însă a greșit sort code-ul (indicativul băncii la care era deschis contul), omițând o cifră.

Bărbatul și-a dat seama abia după câteva ore că ceva nu este în regulă, după ce sora sa l-a informat că ei i-au intrat banii în cont, dar lui nu, scrie Daily Mirror.

El a aflat ulterior că banii ajunseseră în contul unui alt client al băncii și că acesta refuză să-i înapoieze. Reprezentanții băncii i-ar fi explicat păgubitului că nu pot să-l oblige pe acesta să dea banii înapoi, deoarece eroarea nu a aparținut instituției bancare. Banca s-ar fi oferit să-i acorde o compensație de 25 de lire sterline în schimb.

Citește și
Primul caz de coronavirus din România, anunţat oficial. Cine este persoana infectată
Două persoane au ajuns la spital după o acţiune de deratizare într-un bloc din Suceava

Înfuriat de cele întâmplate, omul și-a căutat dreptatea în justiție.

Potrivit sursei citate, el a cheltuit 14.000 de euro pentru a afla numele clientului băncii și alte 40.000 de euro pentru a-i interzice acestuia să mai cheltuie din banii ce nu i se cuveneau.

În final, tribunalul a decis că acesta trebuie să înapoieze banii.

Însă, pensionarul a fost nevoit să-și continue lupta legală, după ce banca a refuzat să achite contravaloarea cheltuielilor de judecată pe care le făcuse pentru a-și recupera banii.

În final, după un alt doilea proces, banca a achitat aceste datorii, plus o compensație de 900 de euro.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult