Ateliere gratuite pentru sute de copii din Țara Lăpușului. Activitățile le stimulează celor mici creativitatea
Your browser doesn't support HTML5 video.
Organizează gratis ateliere creative de teatru, improvizație și de pictură, pentru sute de copii.
Activitățile le stimulează celor mici curiozitatea și creativitatea, iar unii deja se visează actori pe marile scene ale lumii.
„O să încercăm să lucrăm în echipă și să acoperim tot spaţiul scenei”, le explică copiilor coordonatorii.
Copiii și-au învins emoţiile și au intrat în pielea personajelor, însă a fost nevoie și de ajutorul specialiștilor. Silvia Roman, regizor de teatru și fondatoarea Asociației Culturale "Sub Stejar", a pus bazele unui proiect pentru copiii din Țara Lăpușului. O ajută soțul și două prietene.
Silvia Roman, președinte Asociația Culturală Sub Stejar: „O alternativă culturală şi educaţionala de petrecere a timpului liber Povestea a început în plină pandemie, s-a construit organic şi a fost primit cu atâta căldură de comunitatea de aici, şi cererea a fost foarte mare şi ne-a făcut să rămânem."
Băiat: „A fost o piesă în care am fost îmbrăcaţi în costume, şi s-a numit omul de zăpadă care vrea să întâlnească soarele"
„Eu vin la teatru de aproape jumătate de an, şi teatrul ne ajută să ne dezvoltăm ca oameni, ne ajută imaginaţia, dicţia, toată partea de vorbire. Îmi doresc să ajung actor, să ajung în America şi să joc în filme" spune alt mic interpret.
Sunt părinți care fac naveta zilnic pentru a le da ocazia celor mici să participe la ateliere.
Mamă: „Vin la ateliere de trei luni şi sunt foarte încântaţi, le dezvoltă creativitatea, socializează şi sunt înclinaţi spre artă.”
Într-o altă sală a Casei de Cultură din Târgu Lăpuș, mai mulți copii stau în fața șevaletelor și dau culoare ideilor.
Fetiţă: „Îmi plac foarte mult caii şi am ales să pictez un cal împodobit cu flori, şi cu fluturi pe lângă el. Imaginaţia îmi zboară pe hârtie şi îmi dă un vibe foarte plăcut."
Flavia Carina Beldiman, artist plastic: „Este în primul rând un spaţiu unde ei pot să-şi dezvolte creativitatea, să înveţe lucruri noi, şi să-şi dezvolte orizonturile culturale.”
Cei implicaţi în proiect pun suflet în toate aceste activităţi, spre bucuria celor mici, şi sunt sprijiniți de întreaga comunitate, în special de părinți.