Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Adolescent desfigurat pe stradă, în Belgia, pentru că se întâlnea cu o fată cecenă. Reacția tatălui său

Un adolescent de 15 ani a fost bătut pe stradă, în orașul belgian Namur, pentru că se întâlnea cu o fată de origine cecenă. Familia băiatului susține că acesta a fost „linșat” de fundamentaliști musulmani, relatează La Libre.

Băiatul aștepta un prieten în fața gării din Namur, când a fost abordat de doi tineri. Aceștia i-ar fi cerut telefonul, ca să îi verifice mesajele și apoi l-au rugat să îi urmeze. Pe parcurs, li s-au alăturat alți trei tineri, iar la un moment dat, toți cinci au început să îl bată. L-au lovit pe tânărul de 15 ani timp de o oră.

"Fiul meu flirta cu o fată de origine cecenă. I-au spus clar că un non-cecen nu poate ieși cu un cecen și că au vrut să îl dea exemplu pentru alții. Unul dintre ei a scos chiar și un cuțit și a vrut să-i taie gâtul. Unul din bandă l-a oprit. Este cu atât mai șocant că acești tineri nu au nimic de-a face cu familia fetei. Sunt oameni din anturajul ei, fundamentalisti în cadrul comunității", a declarat Patrick, tatăl băiatului.

Procuratura Namur a descris incidentul ca fiind o reglare de conturi între persoane care se cunoșteau.

"Este greșit. Fiul meu nu face parte dintr-o bandă. El îi cunoștea doar din vedere. Este un atac complet gratuit. O pedeapsă, un linșaj. Are nasul rupt și fața complet umflată", a adăugat tatăl băiatului, care intenționează să organizeze un marș împotriva atacurilor din Namur.

„Justiția și autoritățile municipale trebuie să facă ceea ce este necesar”, a mai spus el.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult