Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sporturi nautice pe care să le încerci. Unde poți practica în România

Sporturile nautice, cunoscute și sub denumirea de "sporturi acvatice", câștigă tot mai multă popularitate în rândul românilor.

Acestea pot fi practicate fie individual, fie în compania prietenilor, în funcție de specificul lor.

Cele mai populare sporturi nautice

Denumirea de sporturi nautice provine din faptul că acestea se desfășoară pe apă, în apă sau sub apă, conform comentator.ro.

Dacă în trecut înotul era singurul sport nautic disponibil la centre specializate și pentru a practica alte sporturi de acest tip era necesar să mergi la mare sau ocean, astăzi există centre private care oferă acces la piscine spațioase, râuri artificiale și alte spații special amenajate pentru aceste activități.

Pe lângă avantajele evidente în combaterea stresului și satisfacerea unor pasiuni, sporturile nautice au multiple beneficii pentru sănătate. Ele ajută la menținerea unei greutăți echilibrate, îmbunătățirea metabolismului și prevenirea bolilor cardiovasculare.

Citește și
sport sibiu
Inițiativă inedită a unor sibieni. Au creat un club sportiv pentru sănătate: „Numai oamenii faini vin să facă așa ceva”
Unde poți practica sporturi nautice în România

În România, există numeroase locuri unde poți practica sporturi nautice, atât în ape dulci, cât și în Marea Neagră. Iată câteva dintre cele mai populare destinații, conform romaniatravelguide.ro.

Marea Neagră

Stațiunea Mamaia oferă condiții excelente pentru windsurfing, kitesurfing și schi nautic. Aici găsești numeroase școli și centre de închiriere a echipamentelor.

Vama Veche: Cunoscută pentru atmosfera sa boemă, Vama Veche este un loc popular pentru windsurfing și kitesurfing.

Constanța: Portul Tomis din Constanța este un punct de plecare pentru yachting și navigație. De asemenea, poți practica schi nautic și wakeboarding în zonele special amenajate.

Delta Dunării: Un adevărat paradis pentru caiac-canoe, Delta Dunării oferă nenumărate canale și lacuri unde poți explora natura sălbatică.

Lacuri

Lacul Snagov: Situat lângă București, Lacul Snagov este o destinație populară pentru schi nautic, wakeboarding și plimbări cu barca.

Lacul Vidraru: Acest lac montan oferă peisaje spectaculoase și posibilități pentru caiac-canoe și pescuit sportiv.

Lacul Bicaz: Un alt lac montan pitoresc, Lacul Bicaz este ideal pentru plimbări cu barca și pescuit.

Râuri

Râul Nera: Râul Nera din Munții Banatului oferă trasee excelente pentru rafting și caiac-canoe.

Râul Jiu: Defileul Jiului este o destinație populară pentru rafting și caiac-canoe, cu peisaje impresionante.

Echipamentele pentru sporturi nautice

Echipamentul necesar pentru practicarea sporturilor nautice variază în funcție de tipul de activitate ales. Iată câteva dintre cele mai comune echipamente și accesorii pentru diferite sporturi nautice, conform newsmaker.md.

Caiac-canoe:

Caiac/canoe Padele Vestă de salvare Cască (opțional, dar recomandată pentru ape repezi) Spraydeck (pentru a preveni intrarea apei în caiac) Îmbrăcăminte adecvată (costum de neopren sau haine impermeabile)

Yachting/navigație:

Barcă cu vele (iaht, catamaran, etc.) Vele Echipament de navigație (hartă, busolă, GPS) Vestă de salvare Îmbrăcăminte adecvată (haine impermeabile, încălțăminte antiderapantă)

Windsurfing și kitesurfing:

Placă de windsurf/kitesurf Velă/kite Ham Vestă de salvare Cască (recomandată pentru kitesurfing) Costum de neopren Încălțăminte specială

Schi nautic și wakeboarding:

Schiuri nautice/placă de wakeboard Frânghie de tractare Vestă de salvare Cască (recomandată) Costum de neoprene

Snorkeling și scufundări:

Mască de snorkeling/scufundări Tub de snorkeling Labe de înot Costum de neopren Echipament de scufundări (butelie, regulator, vestă compensatoare, etc.)

Rafting:

Barcă de rafting Padele Vestă de salvare Cască Costum de neopren Încălțăminte adecvată

Alte echipamente:

Protecție solară (cremă, ochelari de soare, pălărie) Trusă de prim ajutor Dispozitiv de semnalizare (fluier, oglindă) Sac impermeabil pentru echipament.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult