Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Spectacolul-pilot de la Operă a adunat 300 de persoane, deși erau așteptate 500. "Masca opțională" a fost obligatorie

Your browser doesn't support HTML5 video.

Rezultatele spectacolelor-pilot organizate în ultima săptămână, inclusiv cel de sâmbără seară de la Opera Națională, se vor vedea peste două săptămâni, iar sutele de participanți vor fi atent monitorizați.

 

Ultimul din cele patru evenimente organizate de Ministerul Culturii a avut loc în aer liber și au fost acceptați în public doar oameni vaccinați, care au trecut prin boală ori au prezentat un test Covid negativ.

Masca de protecție a fost obligatorie, deşi, inițial, oficialii spuneau că este opţională.

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii: „Am fost condiționați de avizul MS să impunem purtarea măștii pe întreg parcursul evenimentului”.

Accesul a fost permis și pentru persoanele nevaccinate, însă doar în baza unui test Covid negativ. Testați au fost și artiștii care au urcat pe scenă.

Citește și
opera nationala bucuresti
Evenimentul pilot organizat duminică în aer liber la Opera Naţională Bucureşti, amânat

Daniel Jinga, managerul Operei Naţionale din Bucureşti: ”Sperăm ca acest spectacol să fie încă un pas spre normalitate, spre o deschidere totală către toate categoriile de public”.

200 de artiști au interpretat piese celebre. Inițial, organizatorii au așteptat 500 de spectatori, însă au venit aproximativ 300.

”Spectatoare: Mă bucur foarte tare că am reușit să particip la așa o minune. Reporter: V-a fost dor să veniți la operă? Spectatoare: Foarte, foarte dor”.

Spectatoare: ”Mi-a fost foarte dor să vin din nou la evenimente culturale”.

Spectator: „Mi-a fost foarte dor de spectacolele de muzică clasică”.

Spectatori au fost și pe stradă. Unii trecători s-au oprit și au ascultat un timp corul operei.

”Trecătoare: Am trecut prin zonă, am și auzit la televizor. Reporter: Vă era dor să veniți, să ascultați? Trecătoare: Normal, e altceva”.

Toți participanții vor fi monitorizați în următoarele doua săptămâni. Și la Opera din Cluj Napoca au avut loc spectacole asemănătoare.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult