Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Uniunea Europeană, scoasă din pașapoartele britanice. Măsură aplicată înainte de BREXIT

Autoritățile din Marea Britanie au început să emită pașapoarte pe care nu mai este trecut numele „Uniunii Europeane”, deși Brexitul nu a avut încă loc.

 

Din 30 martie, pașapoartele de culoare grena nu mai au pe copertă numele Uniunii Europene, în ciuda faptului că ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar a fost amânată și nu se știe când va avea loc, scrie Daily Mail.

Potrivit sursei citate, pașapoartele care conțin eticheta „Uniunea Europeană” vor putea fi în continuare folosite, însă cei care își reînnoiesc actele de călătorie nu vor putea opta pentru această variantă, ci vor primi noul tip de document.

Susan Hindle Barone, o femeie din Marea Britanie, a fost „șocată” când și-a ridicat vineri pașaportul. Astfel, ea a postat pe Twitter o imagine cu noul pașaport.

Citește și
theresa may
Theresa May cere o nouă amânare a Brexitului, până pe 30 iunie

„Am fost surprinsă. Suntem încă în Uniunea Europeană. Au făcut schimbarea deși încă n-am ieșit din UE. Ce câștigăm ieșind (n.r – din UE)? Cu siguranță că avem multe de pierdut. Să fim serioși, nu e vorba de schimbarea pașaportului, ci de ceva simbolic. Ceea ce contează e că schimbările vor afecta țara, comunitatea și poziția noastră internațională”, a declarat ea pentru Press Association.

Ce spune Ministerul de Interne al Marii Britanii despre noile pașapoarte

 

Decizia de a elimina numele Uniunii Europene de pe pașapoartele britanice vine în contextul în care Marea Britanie ar fi trebuit să părăsească blocul comunitar la finalul lunii martie. La finalul anului, autoritățile vor emite noi pașapoarte, de culoare bleumarin.

„Pașapoartele grena care nu mai includ cuvintele: „Uniunea Europeană” pe copertă au fost introduse din 30 martie 2019. Cetățenii nu vor simți nicio diferență dacă există sau nu aceste cuvinte pe pașaport. Ambele sunt valabile”, a spus un oficial al Ministerului britanic de Interne.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult