Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Măsurile anunțate de Scoția și Irlanda, după ce acordul pentru Brexit a fost respins

Guvernul Irlandei a anunțat că își va intensifica pregătirile pentru un Brexit fără acord, după ce Parlamentul britanic a respins acordul privind ieșirea din UE.

La rândul său, premierul scoțian Nicola Sturgeon a precizat că Theresa May ar trebui să suspende procesul privind ieșirea din blocul comunitar și să organizeze un nou referendum.

„În mod regretabil, rezultatul votului sporeşte riscul unui Brexit dezordonat. Prin urmare, guvernul va continua să îşi intensifice pregătirile pentru un astfel de rezultat", a precizat guvernul de la Dublin într-un comunicat, conform AFP, citat de Agerpres.

Totodată, guvernul irlandez a făcut apel la Marea Britanie să prezinte propuneri „pentru a rezolva acest impas". De asemenea, Dublinul a reamintit „poziţia clară a UE că acordul de retragere nu este deschis pentru renegociere".

Totodată, premierul scoțian Nicola Sturgeon a transmis: „Nu mai putem pierde timp. Este momentul să oprim ceasul Articolului 50 (al Tratatului de la Lisabona). Trebuie propusă o lege prin care această chestiune să fie adusă din nou în faţa electoratului", a declarat Sturgeon la BBC.

Citește și
Acordul pentru Brexit a fost respins
Theresa May, „trădată” de 118 parlamentari din propriul partid. Ce urmează pentru Guvern

Imediat după ce Parlamentul britanic a respins acordul, Nicola Sturgeon a scris pe Twitter că este o „înfrângere istorică" şi a cerut guvernului britanic conservator să blocheze procesul de ieşire din Uniunea Europeană până la organizarea unui nou referendum, potrivit EFE.

„Înfrângere istorică a premierului şi de luni de zile era evident că se va întâmpla acest lucru. S-a pierdut mult timp", a scris ea.

Parlamentul britanic a respins marţi cu o majoritate covârşitoare acordul privind Brexit-ul negociat de premierul conservator Theresa May cu Bruxellesul, într-un vot crucial privind viitorul Regatului Unit, cu două luni şi jumătate înainte de data prevăzută pentru ieşirea din Uniunea Europeană.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult