Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cine și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale pe ultima sută de metri. A fost aglomerație la BEC

Your browser doesn't support HTML5 video.

Până sâmbătă seară, în cursa pentru Cotroceni se înscriseseră 12 candidați. Pe lângă Marcel Ciolacu și Ludovic Orban, pe listă erau Nicolae Ciucă, din partea PNL, Elena Lasconi - USR, și George Simion, liderul AUR.

Kelemen Hunor, de la UDMR, se numără și el printre aspiranții la fotoliul de președinte, alături de Diana Șoșoacă de la SOS și Cristian Terheș - PNCR.

Și-au depus candidatura și independenți - Mircea Geoană, Cristian Diaconescu, Ana Birchall și Călin Georgescu.

La miezul nopții însă, Biroul Electoral Central a anunțat că alți șase candidați au depus semnăturile necesare. Vorbim despre independentul Ciprian Mega, Silviu Predoiu - de la PLAN, Oana Crețu - PSDU, Sebastian Popescu - PNR, Alexandra Păcuraru - ADN, și Răzvan Constantinescu - PPR.

Nu toți acești candidați vor participa însă la alegeri. Curtea Constituțională a anunțat sâmbătă seară că a respins candidatura Dianei Șoșoacă.

Citește și
ludovic orban
Ludovic Orban şi-a depus candidatura la BEC: „Voi fi un preşedinte surprinzător, implicat, simţitor”

Judecătorii au admis cele două contestații cu majoritate de voturi, iar decizia este definitivă. Tot ieri, CCR a respins contestațiile împotriva candidaturilor lui Mircea Geoană, Ludovic Orban şi Marcel Ciolacu.

În aceste cazuri, hotărârile au fost luate cu unanimitate de voturi. CCR a mai respins ieri și contestaţiile formulate împotriva candidaturilor depuse de Nicolae Ciucă şi Kelemen Hunor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult