Asa primari, mai rar: edilul fara diploma de bacalaureat si sotii care au pe mana cate o primarie

Ultima actualizare: 06-11-2012 03:17

Un primar din Gorj, care a castigat un nou mandat in fruntea urbei, n-a mai avut timp sa-si dea si bac-ul. Domnul se apropie de 50 de ani, iar mama sa il impinge de la spate sa-si termine studiile.

Prins in campania electorala, n-a mai apucat sa se pregateasca, asa ca si-a amanat examenul. Satenilor nu le pasa insa ca n-are diploma. Il considera un bun gospodar, cu "scoala vietii".

La 48 de ani, primarul Ion Barca este in clasa a XIV-a, la fara frecventa. Ar fi trebuit sa dea bacul, dar politica nu i-a mai lasat timp sa invete. A candidat pentru un nou mandat la Turburea, in judetul Gorj, si a castigat. Nu s-a mai dus sa sustina proba orala de romana. Mama primarului este suparata foc.

Oamenilor din sat nu le pasa insa de studiile primarului.

Dincolo de toate grijile, omul nu e trist. Mai bine la primarie, decat cu nasul in carte si dureri de cap de la ecuatii.

Caz inedit si intr-o familie din judetul Galati, unde ambii soti au castigat cate un mandat de primar. In familia Munteanu, domnul Nelu a fost reales pentru a patra oara in Frumusita, iar doamna Lenuta intr-o alta comuna, la 5 kilometri distanta.

Cand vor ajunge acasa, cei doi primari promit sa lase functiile si grijile primariilor la usa.

A fost o campanie electorala incinsa si intr-o familie din Dambovita. Atat sotul cat si sotia au luptat pentru acelasi tel: sa ajunga primari. El mai avea un mandat, ea doar ambitia.

Pentru visul ei, femeia a renuntat si la domiciliul conjugal, cel putin in acte. Dar n-a castigat. Supararea infrangerii a mai fost indulcita de faptul ca sotul ei a iesit din nou primar.

Si in Prahova, la Manesti, doi frati care tinteau fotoliul de primar s-au ajutat reciproc. Unul s-a retras din cursa, iar celalalt a reusit sa obtina majoritatea voturilor si sa fie ales in fruntea comunei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO