Lupta pentru voturi: oameni pusi de preot sa jure cu mana pe Biblie ca vor vota un anume candidat

Ultima actualizare: 05-11-2012 14:22

Unii candidati au fost in stare sa le promita si luna de pe cer alegatorilor, numai sa le obtina votul. La Iasi, un domn care voia sa devina primar a vrut sa le acorde vaduvelor premii pentru longevitate in casnicie, desi sotii le-au murit de mult.

Iar o candidata din Timis este acuzata ca ar fi adus mai multe familii de rromi in comuna pe care spera s-o conduca si le-a facut buletine, numai ca s-o voteze.

In comuna Erbiceni din Iasi, fostul primar Constantin Ivan a candidat la un nou mandat din partea PDL. Le-a promis unor vaduve premii in bani pentru longevitate in casnicie. Le-a dat chiar diplome de fidelitate, pentru ca au ajuns la nunta de aur, desi unele aveau sotii morti de peste 30 de ani.

In Timis, la Secas, oamenii sunt obisnuiti cu turismul electoral. O data la patru ani, numarul lor se mareste chiar si cu 20%. Candidatii, povestesc localnicii, isi aduc sustinatorii din zonele invecinate, ii iau in spatiu si le fac buletine. Cine aduce mai multe "trupe" are cele mai mari sanse.

Intr-o comuna din judetul Botosani, inainte de alegeri, satenii spun ca au fost pusi de preotul din localitate sa jure cu mana pe Biblie ca-l vor vota pe unul dintre candidatii la primarie. Insa Dumnezeu nu i-a ajutat protejatul, care s-a clasat al doilea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO