AH1N1 nu a suferit mutatii! 7 decese in ultimele 48 de ore


Ultimul update: Luni 30 Iulie 2012 16:17
Data publicarii: Marti 12 Ianuarie 2010 00:00
Categorie: Ultimele Informatii

Virusul A H1N1 si-a modificat agresivitatea si virulenta asta pentru ca a imbolnavit tot mai multe persoane. Insa NU a suferit mutatii, au anuntat autoritatile.

Vaccinul Cantgrip are in compozitie pe langa tulpina AH1N1 mai multi stabilizatori si conservanti. Unul dintre ei este tiomersal - un derivat de mercur folosit in industria vaccinurilor de peste 30 de ani. Cei de la Institut spun ca intr-o doza de vaccin concentratia este de 5000 de ori mai mica decat cantitatea periculoasa pentru organism.

In ultimele 2 zile, alte 7 persoane au decedat si alte cateva zeci de oameni s-au imbolnavit. Mai mult din februarie se extinde imunizarea.

Vaccinul Cantgrip pentru copii

Cei din Ministerul Sanatatii spun ca testele facute pe copiii mai mari de 6 ani sunt la final, astfel ca e posibil ca din februarie si acestia sa primesca serul de la Cantacuzino.

Ar fi vorba de grupa de varsta 6-15 ani, pentru care parintii vor trebui sa isi dea acordul verbal si nu scris. Totodata si la acesti copii vaccinarea nu este obligatorie dar este recomandata. Copii sub 6 ani, nu vor fi vaccinati pentru ca vaccinul de la Cantacuzino nu este indicat.

Pana acum la cei vaccinati, autoritatile spun ca nu au aparut reactii adverse grave dar multi romani incep sa isi puna intrebari despre efectele mercurului p care il contine vaccinul.

Intrebari despre gripa noua? Aici gasesti raspunsurile!
Gripa noua a luat viata dupa viata intr-un cerc de apropiati!
Vezi aici unde te poti vaccina impotriva gripei noi!
VIDEO PROTVPLUS.RO