Gripa noua face iar victime! Numarul mortilor a ajuns la 18!


Ultimul update: Luni 14 Mai 2012 08:28
Data publicarii: Vineri 11 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Ultimele Informatii
gripa noua

Romania a mai inregistrat doua decese cauzate de virusul AH1N1, numarul mortilor ajungand la 18. In ultimele 24 de ore au fost confirmate 129 de cazuri noi. Totalul imbolnavirilor inregistrate la nivel national este de 4.374.

Cele mai multe cazuri confirmate in ultimele 24 de ore au fost in Bucuresti (40), in Suceava (11), Bacau, Buzau, Calarasi si Dolj (cate 7), se arata intr-un comunicat Ministerului Sanatatii, citat de Mediafax.

Alte sase cazuri au fost confirmate in judetul Arad, cinci in Ilfov, cate patru in Dambovita, Mures, Timis si Vaslui, cate trei in Arges, Prahova si Sibiu, cate doua in Constanta, Harghita, Mehedinti si Neamt, cate un caz in Alba, Cluj, Hunedoara, Ialomita, Teleorman si Tulcea.

Pe de alta parte, reactia populatiei fata de imunizare este contrastanta. Cu alte cuvinte, Romania ramane o tara a extremelor. In timp ce unii fug de vaccinul impotriva gripei porcine, desi beneficiaza gratuit de el, altii sunt dispusi sa dea bani grei, pentru a pune mana pe o doza. Si cum serul nu se gaseste in farmacii, deja s-au gasit intreprinzatori gata sa profite de naivitatea oamenilor si vand apa chioara, in locul vaccinului Cantgrip.


 

Sursa: Mediafax

Ai avut gripa sezoniera? Nu ai imunitate in fata gripe noi!
Gripa noua pune bete in roate traditionalei serbari de sfarsit de an
Nu luati aspirina daca va vaccinati antigripal!
Gripa noua pune bete in roate traditionalei serbari de sfarsit de an
Nu luati aspirina daca va vaccinati antigripal!
VIDEO PROTVPLUS.RO