Vremea azi, 17 noiembrie. Atmosferă schimbătoare în majoritatea regiunilor

×
Codul embed a fost copiat

Marți, avem atmosferă închisă şi va ploua, mai întâi în vestul, în nord-vestul şi în centrul ţării.

Spre seară, ploile ajung în sud şi în est. La munte, se anunţă ninsori şi lapoviţă, iar în primele ore ale zilei, se formează ceață în zonele joase. Maximele se încadrează între 5 grade în nordul Moldovei şi 15 grade în estul Munteniei şi în Dobrogea

Vremea în fiecare regiune

 

 

În Dobrogea şi Bărăgan, găsim atmosferă schimbătoare: dimineaţa, s-a lăsat ceaţa, iar judeţele Ialomiţa şi Călăraşi se află, până la ora 9, sub cod galben de ceaţă densă şi vizibilitate redusă. Mai apoi, iese soarele, iar pe seară, se înnorează şi începe să plouă. Maximele au valori mai mari decât cele normale în această perioadă şi se opresc la 14 grade Celsius.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei regăsim o situaţie similară: după ce se risipeşte ceața matinală, avem soare până spre seară, când norii se înmulţesc şi e posibil să vină câteva ploi. Temperaturile urcă şi aici până la 14 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi cam mohorâtă. În prima parte a zilei se formează ceață; apoi, norii se înmulţesc şi, în nordul regiunii, se anunţă ploi. Pe aici, va fi mai răcoare, iar maximele nu trec de 10 grade.

Citește și
Reacții după maneaua cântată la concertul Coldplay. Adrian Despot: „Te invidiez că nu am fost eu în locul tău” / Gelu Duminică: „România în toată splendoarea ei”

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem vreme închisă. Vor fi înnorări şi ploi pe tot parcursul zilei, iar temperaturile au valori normale pentru data din calendar.

Aceeaşi situaţie o regăsim şi în ţinuturile vestice: ne aşteaptă o zi destul de neplăcută, cu înnorări persistente şi ploi. În plus, maximele scad faţă de ziua trecută.

În Transilvania prindem tot atmosferă închisă. Va ploua pe tot parcursul zilei şi se pot aduna până la 15 litri de apă pe metru pătrat. La altitudini mari, se intensifică vântul, iar precipitaţiile pot cădea sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Şi în Oltenia se înmulţesc norii, dar zărim şi soarele din când în când. Ploi s-ar putea să apară de-abia spre seară, iar temperaturile urcă până la 12 grade Celsius.

În ţinuturile sudice găsim atmosferă schimbătoare. Pe aici, s-a lăsat deja ceaţa şi a fost emis şi un cod galben în acest sens pentru judeţele Giurgiu şi Teleorman, valabil până la ora 9. După ce scăpăm de ceaţă, iese soarele, iar maximele ating 13 grade în Lunca Dunării. Pe seară, se adună norii şi sunt anunţate ploi.

Vremea în București

 

 

Şi în Bucureşti prindem vreme schimbătoare: pe timpul zilei, soarele se arata trecător, vântul va sufla destul de intens, iar maxima se va opri la 12 grade Celsius. În cursul serii şi la noapte, vor fi înnorări şi o să plouă.

Vremea la munte

 

 

 

La munte ne aşteaptă o zi mohorâtă. Mai întâi, va ploua slab în masivele vestice şi nordice. Pe seară şi în orele nopţii, ploile se mută în masivele sudice şi estice. Vântul are unele intensificări în zonă înaltă şi, tot pe-acolo, se anunţă ninsori şi lapoviţă.

Vremea în următoarele zile

 

 

 

Marți avem atmosferă schimbătoare în majoritatea regiunilor. Va ploua, mai întâi, în vestul, în nord-vestul şi în centrul ţării, iar către seară, ploile vor ajunge în sud şi în est. La munte, se anunţă ninsori şi lapoviţă, iar în prima parte a zilei, în zonele joase, se lasa ceața.

Miercuri, găsim înnorări persistente şi ploi în est şi în sud. Pe acolo, se pot aduna până la 20 de litri de apă pe metru pătrat. La munte va cădea lapoviţă şi vor fi condiţii de polei, iar vântul va sufla cu viteze mai mari pe litoral şi în sudul Banatului.

Joi, vremea se mai îmbunează şi doar în sud şi în est mai apar câteva ploi slabe. Dimineaţa, în zonele joase se lasa ceața, iar vântul are intensificări în nordul Moldovei şi pe litoral.

Vineri, temperaturile scad peste tot, dar cel mai frig se face în vest, în centru şi în nord. În jumătatea nordică o să plouă, iar în zona montană, va ninge. În noaptea următoare, în Transilvania şi în Dealurile Moldovei se anunţă ninsori şi lapoviţă.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Citește și...
Prognoza meteo 9-22 noiembrie. La jumătatea lunii vin ploile
Prognoza meteo 9-22 noiembrie. La jumătatea lunii vin ploile

Prognoza meteo 9-22 noiembrie. Regimul termic prognozat de meteorologi va înregistra variaţii importante în cea mare parte a ţării, de la o săptămână la alta, atât pe parcursul zilelor, cât şi pe durata nopţilor.

Recomandări
Tensiunile continuă în Sectoarele 1 și 2. Radu Mihaiu acuză că sacii cu buletinele de vot dintr-o secție au fost rupți
Tensiunile continuă în Sectoarele 1 și 2. Radu Mihaiu acuză că sacii cu buletinele de vot dintr-o secție au fost rupți

Sunt tensiuni mari în Sectoarele 1 și 2 ale Capitalei, unde actualii primari acuză fraudarea votului. Edilul de la 2, Radu Mihaiu, care a obținut renumărarea buletinelor în una dintre secții, a anunțat miercuri noapte rezultatul procesului.

Reacțiile românilor după ce Babasha a cântat la concertul Coldplay. „Ce am reușit noi să facem ca nație, să huiduim un băiat”
Reacțiile românilor după ce Babasha a cântat la concertul Coldplay. „Ce am reușit noi să facem ca nație, să huiduim un băiat”

Arena Națională s-a transformat miercuri seară într-un tărâm al emoțiilor intense. Britanicii de la Coldplay au urcat pe scenă în fața a peste 50 de mii de oameni și au făcut spectacol. Show-ul a fost completat de baloane colorate, lumini și artificii.

Cum se dezvoltă energia verde în România. Numărul românilor care sunt prosumatori a depășit 120.000
Cum se dezvoltă energia verde în România. Numărul românilor care sunt prosumatori a depășit 120.000

Piața energiei verzi din România se află într-o continuă creștere, spun specialiștii. Am depășit 100.000 de prosumatori, adică oameni care își produc propria energia și furnizează și în rețea.