Cum s-au adaptat restaurantele pentru a supraviețui restricțiilor impuse de autorități

×
Codul embed a fost copiat

În multe oraşe s-au deschis restaurantele în interior, dar la capacitate redusă. Aşa că patronii au făcut schimbări drastice pentru a supravieţui.

Unii au simplificat meniul, în timp ce, alţii nu-i lăsa pe clienţi să zăbovească prea mult și chiar impun o consumaţie minimă.

În Capitală, restaurantele funcţionează de o săptămână la o treime din capacitate. Cu atât de puţini clienţi, şi meniurile au fost scurtate.

Jean Stoian, brand manager: "Pe produsele principale avem undeva cam 30% din produse date jos. Există unele meniuri pe care abia aşteptăm să le punem, dar la rulajul actual ar fi nişte pierderi pe care nu le putem suportaşi atunci mergem cu un meniu restrâns."

Dragoş, consultant HoReCa: "Ne bazăm pe livrări dar şi pe o locaţie stradală, unde clienţii pot vedea mâncarea. Este mai mult pentru a servi masa la pachet, am şi creat o întreagă structură de logistică în spate, prin livratori proprii, şi încercăm să livrăm în 30-40 de minute, astfel încât produsul să fie cald atunci când este livrat."

Citește și
coada, burger
VIDEO. Sute de oameni s-au îmbulzit pentru un burger gratis. Patronul, amendat, dar în culmea fericirii: ”Au venit buluc!”
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Nici experienţele pe care le trăiau românii în restaurantele de fine dining nu mai sunt la fel. Degustările, de pildă, cuprind mai puţine preparate şi nu mai sunt atât de spectaculoase.

În Cluj-Napoca, în schimb, restaurantele şi cafenelele pot primi muşterii doar la terasa. Cum mesele sunt puţine, nu le mai permit să stea oricât.

Mircea Butean, administrator restaurant: "Am luat în considerare a un restaurant e deschis până la 9 seara, deci seara sunt cam două ore de funcţionare. Noi nu îţi impunem o consumaţie, poţi să bei şi o apă şi un ceai, dar dacă există cerere şi celelalte mese sunt ocupate - îi anunţăm de la început, când vin - îţi facem nota de plată şi pleci. Dacă iei şi masa atunci timpul se preungese la o oră şi jumătate natural, dacă mănânci."

Oamenii s-au adaptat. Alţii chiar au impus o consumaţie minimă care variază între 200 şi 300 de lei, pentru o masă ocupată.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Autoritățile vor să suspende temporar activitatea firmelor care nu respectă regulile anti Covid
Autoritățile vor să suspende temporar activitatea firmelor care nu respectă regulile anti Covid

Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri că firmele din România care nu vor respecta măsurile privind prevenirea și combaterea epdemiei de Covid-19 vor avea activitatea suspendată pe o ”perioadă determinată”.

VIDEO. Sute de oameni s-au îmbulzit pentru un burger gratis. Patronul, amendat, dar în culmea fericirii: ”Au venit buluc!”
VIDEO. Sute de oameni s-au îmbulzit pentru un burger gratis. Patronul, amendat, dar în culmea fericirii: ”Au venit buluc!”

În plină pandemie, patronul unui local din Capitală a anunţat pe internet că, pe 1 februarie, va da burgeri gratis, oricui doreşte.

A transmis live pe Facebook cum este atacat cu ranga dupa ce a anuntat la 112 ca un restaurant nu respecta regulile
A transmis live pe Facebook cum este atacat cu ranga dupa ce a anuntat la 112 ca un restaurant nu respecta regulile

A transmis live pe Facebook cum este atacat cu ranga dupa ce a anuntat la 112 ca un restaurant nu respecta regulile

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.