Greșeala care era să o coste scump. Cum și-a provocat o femeie indigestie, după ce a mâncat fasole

Fasole cu ciolan de 1 Decembrie
Shutterstock

Chiar dacă ești vegan, absența cărnii și lactatelor nu înseamnă că riscul de intoxicație alimentară dispare.    

O femeie s-a îmbolnăvit recent după ce a pregătit o tocăniță vegană cu slow cooker-ul ei, din cauza unei greșeli obișnuite.

Anne Sullivan a găsit o rețetă de tocăniță cu fasole albă și a urmat cu strictețe toate instrucțiunile - inclusiv înmuierea prealabilă a fasolei, apoi lăsarea acesteia să fiarbă în slow cooker pe tot parcursul zilei, relatează Yahoo, conform Mirror.

Cu toate acestea, șapte ore mai târziu, fasolea era încă de aceeași mărime. Anne a luat totuși o porție la serviciu și a mâncat-o, chiar dacă fasolea era tare și gumoasă. A început să se simtă amețită și slăbită, adăugând: „Cred că arătam oribil, pentru că șeful meu mi-a spus să merg acasă și să mă odihnesc. Mi-era rău”.

Pe parcursul zilei, s-a simțit puțin mai bine, iar a doua zi a pregătit din nou tocănița, de data aceasta pentru ea și prietenul ei. La jumătatea mesei, prietenul ei s-a întrebat dacă fasolea a fost cauza îmbolnăvirii Annei. Au abandonat masa și se pregăteau să iasă când simptomele au reapărut.

Citește și
banana verde poate preveni cancere
Ce culoare au bananele care pot preveni cancerul. Substanța benefică se găsește și în alte alimente
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Chiar dacă a înmuiat fasolea prealabil și a lăsat-o să fiarbă ore întregi, aceasta era încă nedigerată. Acest lucru a făcut ca o toxină naturală numită fitohemaglutinină să fie și mai puternică decât de obicei și să provoace simptome precum diaree, amețeală și greață.

Greșeala Annei a fost că nu a fiert fasolea timp de zece minute.

Ce ar fi trebuit să facă era să înmoaie fasolea timp de cinci ore, să o scurgă, să o clătească și apoi să o fiarbă timp de zece minute. Prin punerea directă în slow cooker, a crescut efectiv nivelul de toxină.

Nu știam - cred că majoritatea oamenilor presupun că fasolea va fi gata în slow cooker. Cele mai multe rețete par să presupună că folosiți fasole din conservă, care este complet gătită”, a mai spus ea.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Festival de vinuri, la Cluj-Napoca. Oamenii au mâncat caracatiță cu fasole: ”Un fel de costiță cu fasole, dar fără costiță”
Festival de vinuri, la Cluj-Napoca. Oamenii au mâncat caracatiță cu fasole: ”Un fel de costiță cu fasole, dar fără costiță”

Mii de persoane s-au bucurat, în Parcul Central din Cluj-Napoca, de un festival dedicat vinurilor.  

Ce culoare au bananele care pot preveni cancerul. Substanța benefică se găsește și în alte alimente
Ce culoare au bananele care pot preveni cancerul. Substanța benefică se găsește și în alte alimente

Cei cu antecedente de cancer în familie ar putea preveni boala dacă mănâncă o banană ușor verde în fiecare zi, potrivit oamenilor de știință.

Ce este fasolea mung și cum trebuie consumată. Este o sursă bogată în proteine
Ce este fasolea mung și cum trebuie consumată. Este o sursă bogată în proteine

Produsele alimentare pe bază de plante sunt tot mai prezente în industria alimentară. De curând, Comisia Europeană a aprobat un nou aliment: proteina din fasolea „Mung”.

Englezii au ajuns să cheltuie 8 euro pentru a-și găti un mic dejun. Singurele ieftiniri, la băuturile alcoolice
Englezii au ajuns să cheltuie 8 euro pentru a-și găti un mic dejun. Singurele ieftiniri, la băuturile alcoolice

Costul unui mic-dejun în Marea Britanie care include pâine prăjită, ouă, cârnaţi, slănină şi fasole a crescut cu 7% faţă de anul trecut.

 

Secretul pentru o mâncare de fasole perfectă: “Nu are cum să nu aibă un gust bun
Secretul pentru o mâncare de fasole perfectă: “Nu are cum să nu aibă un gust bun"

Deși fasolea este nelipsită de Ziua Națională, recolta scade de la un an la altul, în timp ce importurile cresc.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.