Cazul Raluca Bârsan: ar fi făcut operații complexe și a activat la două spitale private

×
Codul embed a fost copiat

Se complică ancheta împotriva Ralucăi Bârsan, femeia acuzată că a pretins că este medic și a lucrat 10 ani la Spitalul Județean Ilfov, după ce și-ar fi falsificat diploma.

Alți doi doctori, audiați miercuri la poliție, au declarat că suspecta a participat la intervenții chirurgicale complexe. Ba mai mult, femeia cu diplomă falsă ar fi ajuns și în spitale private. Două clinici particulare din Capitală confirmă că Raluca Bârsan a însoțit-o pe șefa ei de secție, medicul Roxana Dragu, la intervenții chirurgicale, în aceste unități sanitare.

Doctoriță Gianina Brașovean, colaborator la Spitalul Județean Ilfov, a fost chemată la Secția 9 să dea detalii despre Raluca Bârsan. Spune că a intrat de multe ori în sala de operații cu cea care i-a fost colegă 10 ani, deși nu avea studii medicale.

Gianina Brașoveanu, medic primar Obstetrică-Ginecologie:  "Pe ea o lăsam să coase numai la piele, dar din câte știu de la colegii mei, același lucru îl făcea și când intra în sală cu ei. Era învățăcelul doctoriței Dragu și a fost prezentată ca atare. De multe ori o solicitam și noi când nu aveam cu cine să intrăm în sală. Adică deja era o prezența obișnuită, stătea de la 8 dimineață până la 6 seară în spital."

Că impostoarea a participat la intervențîi chirurgicale susține și doctorul Dorin Bejan, chemat și el să dea declarații.

Citește și
Fals medic la Spitalul din Ilfov
Noi acuzații grave la adresa medicului fals de la Spitalul Ilfov: "Este un diavol"
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Bejan Dorin, medic primar obstetrică-ginecologie:

"-A intrat în sala de operații sub îndrumarea coordonatorului.

-Este adevărat că era o atmosfera tensionată?

-Da, din cauza numitei Raluca Bârsan.

-Ce făcea?

-Avea un comportament discreționar, ca atunci când cineva îți dă putere și tu o folosești asupra altora."

Faptul că Raluca Bîrsan nu ar fi de fapt medic nu este o noutate pentru personalul de la Spitalul județean Ilfov, susțin cadrele medicale audiate.

Gianina Brașoveanu, Medic primar Obstetrică-Ginecologie: "Au fost discuții înainte de acest scandal legat de studiile acestei femei? Au fost niște zvonuri, dar am crezut că sunt răutăți. Zvonuri că nu ar fi terminat nicio facultate. Vorbea toată lumea".

Însă nimeni nu i-a verificat diploma de studii, iar suspecta a continuat să lucreze în spital.

Activitatea medicală a Ralucăi Bârsan nu s-a rezumat la Spitalul de stat din Ilfov, ci s-ar fi extins și la altă clinici private din Capitală. Atat Sanador, cat și Regina Maria confirmă că Raluca Bârsan a însoțit-o pe șefa sa, medicul Roxana Dragu, la intervenții chirurgicale în aceste spitale.

Clinica Sanador: "La solicitarea dr. Dragu, doamna Bârsan a asistat în mod exclusiv didactic, "fără rol activ", la intervențiile efectuate, conform cererii existente în atașament. Precizăm faptul că doamna Bârsan nu a efectuat intervenții chirurgicale."

Raluca Bârsan apare și în registrele clinicilor Regina Maria.

Clinică Regina Maria: "Vă putem confirmă că în ultimii cinci ani, din 2014 până în prezent, dr. Roxana Dragu a efectuat trei nașteri în cadrul spitalului nostru. Pe documentele din arhivă, la două din cele trei nașteri efectuate de medicul colaborator Roxana Dragu, este menționată ăi Raluca Bîrsan."

Ulterior, doctorița Dragu le-a transmis reprezentanților clinicii Regina Marina că Raluca Bârsan nu a avut nicio implicare în actul medical. Șefa de secție susține că aceasta nu ar fi efectuat manevre medicale, ci doar ar fi completat fișele medicale.

În acest dosar, audierile continuă la Secția 9 de poliție, unde zilele următoare sunt așteptate și alte cadre medicale. Ancheta a fost demarată după ce un alt medic de la Spitalul județean Ilfov a depus o plângere, pe motiv că i-au fost furate halatul și parafa medicală, iar Raluca Bîrsan este suspectă.

Săptămâna trecută, și două paciente care susțin că au ajuns pe mâna falsului medic au depus plângeri penale pentru exercitarea unei profesii fără drept.

Iar în această după amiază, Consiliul Județean Ilfov a depus plângere în acest caz și cere daune de la Raluca Bîrsan.

Consiliul solicită demiterea directorului medical și a șefei secției de ginecologie, Roxana Dragu.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Reprezentantul Spitalului Ilfov, despre cazul medicului fals: ”Nu și-a dat nimeni demisia”
Reprezentantul Spitalului Ilfov, despre cazul medicului fals: ”Nu și-a dat nimeni demisia”

Un reprezentant al Spitalului Județean Ilfov a spus, marți, referitor la cazul medicului rezident fals, Daniela Raluca Bîrsan, că nu s-a luat nicio măsură până acum față de eventualele persoane vinovate, deoarece nu există o concluzie clară.

Noi acuzații grave la adresa medicului fals de la Spitalul Ilfov:
Noi acuzații grave la adresa medicului fals de la Spitalul Ilfov: "Este un diavol"

La o săptămână de la izbucnirea scandalului legat de medicul fals de la Spitalului Judeţean Ilfov, marți au loc primele audieri la Poliţie.

Cazul Raluca Bârsan: pacienți care dau șpăgi la stat, pentru a fi tratați de un medic fals
Cazul Raluca Bârsan: pacienți care dau șpăgi la stat, pentru a fi tratați de un medic fals

Sistemul medical românesc pare să fi atins o nouă culme, dezvăluită de pacientele falsei rezidente de la Spitalul Judeţean Ilfov.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.