Lider USR PLUS: Singurul subiect al şedinţei conducerii partidului este modul cum ieşim de la guvernare

Barna și Cioloș
Inquam Photos / George Calin

Liderii USR PLUS, reuniţi miercuri în şedinţa Biroului Naţional (BN), discută despre modul cum vor ieşi la guvernare, au declarat surse participante la şedinţă pentru News.ro.

Dicuţia despre ieşirea de la guvernare vine după ce premierul Florin Cîţu a anunţat revocarea din funţie a ministrului Justiţiei, Stelian Ion.

”Singurul subiect al BN USR în desfăşurare e modul în care ieşim de la guvernare. Prin demisie sau moţiune. Nu mai e nici o altă cale de negociere. PNDL e pretext, cauza reală e concursul pentru procurori. Se închidea mâine”, a declarat pentru News.ro unul dintre liderii USR PLUS.

Şi vicepremierul Dan Barna a reacţionat, miercuri seară, după anunţul privind revocarea din funcţie a lui Stelian Ion. ”Florin Cîţu trebuie să plece”, afirmă Barna, care a adăugat că ”Florin Ciţu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puţin un Guvern”.

“Florin Cîţu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puţin un Guvern. Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hoţii nu sunt marca înregistrată a lui Liviu Dragnea. Iar Florin Cîţu a arătat că e mai rău decât Dragnea. Şi asta pentru că înşală cu cinism şi rea voinţă aşteptările unui electorat care a cerut altceva. Florin Cîţu trebuie să plece”, a scris Barna pe Facebook, după declaraţia premierului privind revocarea ministrului Justiţiei.

Citește și
dan barna
Şedinţa de Guvern ar putea fi amânată pentru joi după ce miniștrii USR PLUS au refuzat să participe
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Cioloş: Acesta nu mai e un guvern de coaliţie

Acesta nu mai e un guvern de coaliţie - a fost reacţia copreşedintelui USR PLUS Dacian Cioloş după anunţul premierului Florin Cîţu privind remanierea ministrului Justiţiei, Stelian Ion.

''Promisiunea făcută primarilor PNL (nu cetăţenilor români, cum spune premierul) e mai importantă decât stabilitatea şi continuitatea Coaliţiei. Florin Cîţu demite fără motiv al doilea ministru USR PLUS, subordonând întregul Guvern intereselor PNL. Acesta nu mai e un guvern de coaliţie!'', a scris Cioloş pe Facebook.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că a transmis, miercuri, preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei, Stelian Ion.

Stelian Ion a fost revocat

Stelian Ion a fost revocat din funcţia de ministru al Justiţiei, a anunţat premierul Florin Cîţum care a precizat că a informat coaliţia în legătură cu această decizie, pe care şi-o asumă. "Voi propune un ministru interimar care va înţelege prioritatea zero a investiţiilor în România. Îmi doresc ca partenerii noştri de coaliţie USR PLUS să aibă înţelegerea, să aibă responsabilitatea să nu aleagă ieşirea de la guvernare", a afirmat Cîţu.

”Am luat o decizie. Necesară. Acum câteva minute am trimis preşedintelui cererea de revocare din funcţie a domnului Stelian Ion. Nu voi acecepta în Guvernul României miniştri care să se opună dezvoltării României”, a declarat Cîţu.

Prim-ministrul a susţinut că ministrul USR PLUS al Justiţiri Stelian Ion nu a dus la bun sfârşit proiecte, iar acţiunile sale nu au dus la desfiinţarea SIIJ.

”A bloca activitatea Guvernului doar pentru că nu eşti de acord să dezvolţi comunităţile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare. Nu voi permite ca poporul român să fie şantajat. Am informat liderii coaliţiei de această demitere. Nu mai accept pe nimeni în Guvern care să şantajeze. Aici nu vorbim despre primari, vorbim despre comunităţi şi despre interesul cetăţenilor. România trebuie dezvoltată. Doar pentru că colegii de coaliţie de la USR PLUS nu au foarte mulţi primari nu înseamnă că românii trebuie să aibă de suferit", a declarat şeful Executivului.

Cîţu a afirmat că îşi asumă această decizie.

"BPN al PNL a asumat acest proiect de investiţii care nu este PNDL 3, este un proiect dedicat pentru asfalt, apă, canalizare, gaz. Este un simbol al modernizării României, după 30 de ani. Am trimis preşedintelui documentul cu revocarea. Voi propune un ministru interimar care va înţelege prioritatea zero a investiţiilor în România. Îmi doresc ca partenerii noştri de coaliţie USR PLUS să aibă înţelegerea, să aibă responsabilitatea să nu aleagă ieşirea de la guvernare, aşa cum comunică de azi dimineaţă pe diverse canale. Această coaliţie este datoare să livreze reforme pentru români. Vă asigur că această guvernare continuă şi vom depăşi şi acest moment pentru că interesul public, interesul românilor, este mai presus de interesul unui om politic", a încheiat el.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Dan Barna: Florin Cîţu trebuie să plece, a arătat că e mai rău decât Dragnea
Dan Barna: Florin Cîţu trebuie să plece, a arătat că e mai rău decât Dragnea

Vicepremierul Dan Barna a declarat, miercuri seară, că premierul Florin Cîţu nu poate conduce un Guvern, motiv pentru care ar trebui să demisioneze, acuzându-l totodată de "cinism şi rea voinţă".

Şedinţa de Guvern ar putea fi amânată pentru joi după ce miniștrii USR PLUS au refuzat să participe
Şedinţa de Guvern ar putea fi amânată pentru joi după ce miniștrii USR PLUS au refuzat să participe

Şedinţa de Guvern convocată iniţial pentru miercuri seară ar putea fi amânată pentru joi, au declarat pentru News.ro surse politice.

Scandal de la Programul Naţional de Investiţii
Scandal de la Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny". USR-Plus amenință cu ruperea coaliției, UDMR susține PNL

Miniștrii USR-Plus nu au ce căuta într-un guvern în care punctul lor de vedere nu este respectat, afirmă copreședintele Dacian Cioloș, în pline tensiuni între partenerii de coaliție pe seama proiectului de investiții rurale avansat de premierul Cîțu.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.