Românii schimbă meniul și înlocuiesc porcul cu peștele. Ce preparate au ales să mănânce

×
Codul embed a fost copiat

După trei zile în care preparatele din porc au tronat pe mese, mulți români și-au dorit, vineri, o schimbare.

Borșul de peşte, peștele la grătar și fructele de mare au fost preferate în loc de cârnați și piftie. La malul mării, cherhanalele s-au aglomerat la prânz, iar bucătarii frigeau pe plite biban, scrumbie sau creveți.

În a treia zi de Crăciun, cârnaţii şi friptura au dispărut din farfurii. Au fost înlocuite rapid cu peştele.

Localnică: „Stavrid de Marea Neagră, schimbăm porcul cu peştele, ne mai reglăm şi noi organismul, peştele e sănătos şi vă recomand tuturor."

Nu-i de mirare, aşadar, că la prânz pe plitele încinse din cherhanale sfârâiau de zor specialităţi pescăreşti.

Citește și
sarmale
Medicii fac apel la români să fie cumpătați la masa de Crăciun. Atenție la ”bombele calorice”
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Andreea Spiridon, bucătar: „Aici avem rapăne de frigărui, avem creveţi black tiger, avem crap pe plită, pălămidă pe plită, scrumbie pe plită."

Clienţii au venit de departe pentru un biban făcut la grătar doar cu sare, ulei de măsline şi zeamă de lămâie.

George Ticu, a dministratorul unui restaurant: „Aşteptam clienţii noştri cu produse pe bază de peşte. Este o mâncare mult mai uşoară, mult mai uşor digerabilă.”

Cei care nu s-au obosit să meargă la cherhanale, au comandat peştele direct acasă.

O porţie de biban pe plita ajunge la 45 lei, una de scrumbie, intre 30-35 lei, iar o porţie de scoici, 30 de lei.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Ce le urează CTP de sărbători celor care ”au sunat disperați la 112” după ce s-au ghiftuit
Ce le urează CTP de sărbători celor care ”au sunat disperați la 112” după ce s-au ghiftuit

Cristian Tudor Popescu a postat pe Facebook o ”urare cu belșug de Sărbători” pentru românii care au ajuns de urgență la spitale, după ce au făcut excese alimentare la masa de Crăciun.

Medicii fac apel la români să fie cumpătați la masa de Crăciun. Atenție la ”bombele calorice”
Medicii fac apel la români să fie cumpătați la masa de Crăciun. Atenție la ”bombele calorice”

Medicii de la Ambulanța București îi sfătuiesc pe români să fie mai cumpătați la masa de Crăciun, deoarece excesele alimentare și alcoolice îi pot aduce la serviciul medical de urgențe.

Bunătăți de Crăciun pentru cei care nu au timp să gătească. Meniul firmelor de catering
Bunătăți de Crăciun pentru cei care nu au timp să gătească. Meniul firmelor de catering

Cei care nu au timp sau poate nu sunt foarte pricepuți în bucătărie vor mânca de Crăciun bunătăți gătite de profesioniști.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.