Medicii fac apel la români să fie cumpătați la masa de Crăciun. Atenție la ”bombele calorice”

Ultima actualizare: 26-12-2019 10:04
sarmale
Agerpres

Medicii de la Ambulanța București îi sfătuiesc pe români să fie mai cumpătați la masa de Crăciun, deoarece excesele alimentare și alcoolice îi pot aduce la serviciul medical de urgențe.

 

Managerul Serviciului de Ambulanță București Ilfov, medicul Alis Grasu, spune că - în Capitală - în ultimele 24 de ore - 179 de persoane ”au prezentat probleme digestive”, adică ... au mâncat foarte mult.

Medicul spune că, cea mai bună metodă pentru evitarea acestor cazuri neplăcute, este ca farfuria de mâncare de Crăciun să conțină doar o treime carne, iar restul să fie legume sau salate. De asemenea, ea subliniază faptul că farfuria de mâncare trebuie să fie ”de unică folosință” - cu alte cuvinte să fie umplută cu mâncare o singură dată, nu de mai multe ori.

”O treime din farfuria felului principal trebuie să fie carne, iar două treimi să fie legume sau salate. Cu ocazia Crăciunului se pregătesc foarte multe preparate din carne. Carne carne! Gustoase, apetisante, dar adevărate bombe calorice! De aceea va trebui să nu uităm că farfuria felului principal, ocupată cu o treime din carne, este de unică folosință. Nu o umplem a doua oară, a treia oară.. Deci ne punem de la început cât avem nevoie și cu multă grijă.” - a declarat, joi, în a doua zi de Crăciun, medicul Alis Grasu.

Cât privește dulciurile, acestea trebuie consumate la anumite ore, dar în niciun caz seara.

”De asemenea, dulciurile, care sunt foarte gustoase, care sunt pregătite cu această ocazie - cozonaci, toruri, prăjituri cu creme, sarailie - le vom consuma la 10 dimineața, la 4-5 după-amiaza, iar după masa principală vom consuma fructe, care ajută ca digestia să se facă în condiții cât mai bune.” - a mai spus Managerul Serviciului de Ambulanță București Ilfov.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO