Medicii fac apel la români să fie cumpătați la masa de Crăciun. Atenție la ”bombele calorice”


Ultimul update: Joi 26 Decembrie 2019 10:04
Data publicarii: Joi 26 Decembrie 2019 09:54
Categorie: Stiri Sanatate
sarmale

Medicii de la Ambulanța București îi sfătuiesc pe români să fie mai cumpătați la masa de Crăciun, deoarece excesele alimentare și alcoolice îi pot aduce la serviciul medical de urgențe.

 

Managerul Serviciului de Ambulanță București Ilfov, medicul Alis Grasu, spune că - în Capitală - în ultimele 24 de ore - 179 de persoane ”au prezentat probleme digestive”, adică ... au mâncat foarte mult.

Medicul spune că, cea mai bună metodă pentru evitarea acestor cazuri neplăcute, este ca farfuria de mâncare de Crăciun să conțină doar o treime carne, iar restul să fie legume sau salate. De asemenea, ea subliniază faptul că farfuria de mâncare trebuie să fie ”de unică folosință” - cu alte cuvinte să fie umplută cu mâncare o singură dată, nu de mai multe ori.

”O treime din farfuria felului principal trebuie să fie carne, iar două treimi să fie legume sau salate. Cu ocazia Crăciunului se pregătesc foarte multe preparate din carne. Carne carne! Gustoase, apetisante, dar adevărate bombe calorice! De aceea va trebui să nu uităm că farfuria felului principal, ocupată cu o treime din carne, este de unică folosință. Nu o umplem a doua oară, a treia oară.. Deci ne punem de la început cât avem nevoie și cu multă grijă.” - a declarat, joi, în a doua zi de Crăciun, medicul Alis Grasu.

Cât privește dulciurile, acestea trebuie consumate la anumite ore, dar în niciun caz seara.

”De asemenea, dulciurile, care sunt foarte gustoase, care sunt pregătite cu această ocazie - cozonaci, toruri, prăjituri cu creme, sarailie - le vom consuma la 10 dimineața, la 4-5 după-amiaza, iar după masa principală vom consuma fructe, care ajută ca digestia să se facă în condiții cât mai bune.” - a mai spus Managerul Serviciului de Ambulanță București Ilfov.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
Andreea Marin, cu iubitul în pădurile virgine

Andreea Marin și iubitul său au sărbătorit 3 ani de relație în inima pădurii indoneziene.


08:14
Corina Caragea, experiențe inedite in Thailanda

Corina Caragea povestește despre delicatesele culinare pe care le-a încercat în Bangkok, printre care și carnea de crocodil.


08:10
Maria Cârneci, prima apariție după moartea soțului

Maria Cârneci: "În ultimele zile soțul meu a simțit că va muri"


19:07
Sfaturi pentru slăbire sănătoasă

"Nutriționistul vă păzește de efectele nedorite ale dietelor"


15:04
Medicina chinezeazcă, pentru tratarea bolilor

În ce constă medicina chinezească și cum ne ajută plantele în tratarea bolilor?


15:17
Bronzul și riscul de cancer de piele

S. Trifan: "Din cauza soarelui, pielea mea era îmbătrânită"


12:31
Ce fel de mame suntem, în funcție de ziua nașterii

Anul 2020 este legat de energia feminină și relația cu mama.


11:21
Ce schimbări aduc noile buletine?

Noile buletine vor include o imagine facială și două amprente.


10:14
Vorbește Lumea - 20 Ianuarie Promo

00:45
Cu Busu, despre vreme și vremuri

10:53