Când s-ar putea deschide restaurantele și barurile și care vor fi noile reguli

restaurant
iStock

Industria HORECA propune Guvernului un set de reguli pentru a redeschide restaurantele, barurile și cafenelele odată ce va fi ridicată Starea de Urgență, potrivit Profit.ro.

În primă fază ar urma să fie deschise terasele și unitățile de tip take away - pe 16 mai - urmând ca restaurantele, barurile și cafenelele să fie deschise parțial de la 1 iunie, adică vor funcționa la 50% din capacitate.

Unitățile nu vor putea primi mai mult de 200 de clienți, iar angajații vor fi obligați să poarte mască și mănuși. De asemenea, mesele vor fi plasate la distanță de 1,5-2 metri între ele și vor avea cel mult 8 locuri.

Propunerea operatorilor din HORECA vine după ce premierul Ludovic Orban a anunțat că odată cu relaxarea restricțiilor la 15 mai, vor putea fi deschise și hotelurile, dar nu și restaurantele.

Citiți mai multe pe www.protfit.ro.

Citește și
Oua inrosite
Cât a plătit un român din Madagascar ca un restaurant din România să îi livreze produse de Paște
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro
Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Șeful de restaurant devenit peste noapte manager de spital. Ministrul Sănătății a trimis Corpul de Control
Șeful de restaurant devenit peste noapte manager de spital. Ministrul Sănătății a trimis Corpul de Control

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a anunţat sâmbătă că va trimite Corpul de Control la cele două spitale din localitatea Câmpeni, judeţul Alba, după ce a primit mai multe sesizări privind activitatea din cele două unităţi medicale.

Cât a plătit un român din Madagascar ca un restaurant din România să îi livreze produse de Paște
Cât a plătit un român din Madagascar ca un restaurant din România să îi livreze produse de Paște

Mai puţin pricepuţi la bucătărie, dar şi fără planuri pentru mese cu prietenii sau rudele, zeci de mii de români şi-au alcătuit meniul de Paşte din câteva click-uri pe internet, ori câteva telefoane.

Inițiativă inedită în Brașov. Un club de noapte a fost transformat în adăpost pentru oamenii străzii
Inițiativă inedită în Brașov. Un club de noapte a fost transformat în adăpost pentru oamenii străzii

Barul, pupitrul DJ-ului şi ringul de dans au fost înlocuite cu saltele. Iar proprietarii au avut grijă să amenajeze inclusiv duşuri. În plus, un restaurant din apropiere le asigură nevoiaşilor două mese calde pe zi.

Firmele, afectate de coronavirus. Soluţia unui restaurant a desfiinţat bufetul suedez
Firmele, afectate de coronavirus. Soluţia unui restaurant a desfiinţat bufetul suedez

Teama de răspândirea coronavirusului are deja efecte economice.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.