(P) Rețete cu pește proaspăt care te vor face să te lingi pe degete

peșhte

Vrei să mai diversifici meniul de la masa de seară? Nu e nevoie să te stresezi deloc. Internetul este plin de rețete simple, pe care le poți pregăti chiar dacă ești începător în ale gătitului.

Ce ai zice de o rețetă cu pește proaspăt și una cu fructe de mare care îi vor face pe toți cei din familia ta să se lingă pe degete? Uite mai jos cum să le prepari și de ce ingrediente ai nevoie.

Pește proaspăt la tigaie în sos alb

Peștele proaspăt este întotdeauna o alegere sănătoasă pe care să o incluzi în ingredientele de bază pentru cine gustoase și nutritive. Iată o rețetă simplă, pe care o vei prepara imediat.

De ce ingrediente ai nevoie?

Citește și
pelerini sf parascheva
Peste 120.000 de oameni au ajuns până acum la moaștele Sfintei Parascheva. Mulți pelerini au venit însoțiți de copii
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

● 4 bucăți de pește proaspăt de 250 de grame (somonul este o alegere delicioasă);

● 200 de mililitri de smântână pentru gătit;

● 8 roșii cherry tăiate pe jumătate;

● 300 de grame de spanac;

● 50 de grame de unt;

● 50 de grame parmezan;

● sare (după gust);

● piper (după gust).

Cum se prepară?

Ia cele 4 bucăți de pește proaspăt și curăță-le de piele. Apoi, condimentează-le pe ambele părți cu sare și piper după gust.

Într-o tigaie antiaderentă mai adâncă pune 30 de grame de unt și încinge tigaia la foc mediu. După ce untul s-a topit, adaugă bucățile de pește. Lasă-le să le rumenească pe fiecare parte până când culoarea se schimbă din rozaliu înspre alb-gălbui.

După ce carnea s-a preparat corespunzător, scoate-o pe o farfurie și las-o la răcit. Între timp, pregătește restul ingredientelor pentru sos.

Spală bine spanacul și pune-l la scăzut în tigaia în care ai pregătit în prealabil peștele. Nu uita să mai adaugi 20 de grame de unt, pentru ca și legumele să prindă o savoare deosebită. La început s-ar putea ca spanacul să nu încapă tot în tigaie, dar vei observa că pe măsură ce se gătește, el scade foarte mult și vei avea loc să adaugi toate frunzele.

După cei ai călit spanacul în unt timp de 4 minute, adaugă 8 roșii cherry tăiate pe jumătate. Călește-le și pe acestea timp de 2-3 minute.

Acum este momentul să adaugi smântâna lichidă. Poți opta pentru o variantă cu mai multă grăsime sau light, dacă vrei să eviți mâncărurile grase. Amestecă smântâna cu spanacul și roșiile pe care le-ai gătit și lasă amestecul pe foc timp de 4 minute.

Apoi, pentru un plus de savoare, adaugă 50 de grame de parmezan, amestecându-l bine cu restul ingredientelor. Mai lasă totul pe foc 2 minute.

Ia peștele gătit și pune-l în sosul obținut în tigaie și mai lasă totul la preparat pentru încă 2 minute. Astfel, peștele va prinde un gust deosebit de la ingredientele din sos. Desigur, dacă îți place, poți adăuga și un cățel de usturoi tăiat mărunt sau o linguriță de praf de usturoi măcinat.

Consumă-l cald, cu un pahar de vin bun alături.

Cum prepari creveți simpli, pe placul întregii familii

Nu toată lumea este fan al aromei oceanice pe care o găsești în general în toate preparatele cu pește. Dar, pentru a cuceri toată familia, de la mic la mare, poți încerca o reteță simplă de creveți. Preparați corespunzător aceștia vor ajunge gustarea preferată a celor mici și o cină elegantă pentru restul familiei.

Ingredientele de care ai nevoie pentru 2 porții:

● 8 creveți de dimensiuni mai mari, are să fie semipreparati înainte (dacă dorești să o faci, poți să-i prepari tu de la bun început, însă asta va prelungi durata totală de gătire);

● 100 de grame de unt (sau 5 linguri de ulei de măsline);

● 2 cepe de dimensiuni medii;

● un dovlecel micuț;

● 1 ardei gras sau Kapia;

● o linguriță de boia de ardei dulce;

● o legătură de pătrunjel;

● sare (după gust).

7 pași pentru a obține cei mai gustoși creveți:

  1. Într-o tigaie antiaderentă pune 50 de grame de unt la topit, la foc mediu.
  2. Adaugă creveții și prăjește-i pe toți pe fiecare parte timp de aproximativ 2-3 minute.
  3. După ce ai prăjit creveții, scoate-i și lasă-i de o parte. Adaugă restul de 50 de grame de unt în tigaie și pregătește legumele pentru sotat.
  4. Taie ardeiul, ceapa și dovlecelul în bucățele mici.
  5. Pune-le în tigaie și condimentează-le cu boia de ardei dulce (sau iute dacă preferi mâncarea în felul acesta) și sare. Lasă-te la sotat până când toate s-au înmuiat și pot fi mâncate cu ușurință.
  6. După ce le-ai scos din tigaie, așază-le pe o farfurie, punând creveții prăjiți desupra lor.
  7. Toacă mărunt o legătură de pătrunjel și presară peste preparatul tău.

Poți alătura și o salată verde acrită cu zeamă de lămâie.

Acum ai două noi idei pentru o cină savuroasă. Sau, de ce nu, poți pregăti cele 2 rețete chiar și pentru masa de prânz. Ambele sunt o sursă importantă de nutrienți, deoarece conțin minerale din complexul Omega, pe care nu le găsești în oricare alte alimente. 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
Rezultate la Loto, joi, 12 octombrie 2023. Care sunt numerele câștigătoare
Rezultate la Loto, joi, 12 octombrie 2023. Care sunt numerele câștigătoare

Joi, 12 octombrie, au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc.

Peste 120.000 de oameni au ajuns până acum la moaștele Sfintei Parascheva. Mulți pelerini au venit însoțiți de copii
Peste 120.000 de oameni au ajuns până acum la moaștele Sfintei Parascheva. Mulți pelerini au venit însoțiți de copii

Zeci de mii de credincioși participă în aceste zile la pelerinajul anual la moaștele Sfintei Parascheva.  

Bilanțul deceselor din Israel a ajuns la 1.300, iar în Gaza depășește 1.500
Bilanțul deceselor din Israel a ajuns la 1.300, iar în Gaza depășește 1.500

Încrâncenare, spaimă și moarte. La asta se poate reduce starea de spirit în Israel și Gaza, la cinci zile de la declanșarea războiului dintre Tel Aviv și Hamas. Bilanțul masacrelor în Israel a urcat la 1.300 de morți.

Vremea azi, 12 octombrie. Temperaturile cresc și vremea devine caldă pentru data din calendar. Maximele ating 26 de grade
Vremea azi, 12 octombrie. Temperaturile cresc și vremea devine caldă pentru data din calendar. Maximele ating 26 de grade

Joi, temperaturile cresc peste tot și vremea devine caldă pentru data din calendar. Se anunță o zi frumoasă, cu cer senin în regiunile sudice și un vânt ceva mai insistent în ținuturile estice, și în zona înaltă de munte.

Bilanţul victimelor atacurilor israeliene în Fâşia Gaza creşte dramatic. Cel puțin 1.100 de morţi și peste 5.000 de răniţi
Bilanţul victimelor atacurilor israeliene în Fâşia Gaza creşte dramatic. Cel puțin 1.100 de morţi și peste 5.000 de răniţi

Cel puţin 1.100 de persoane au fost ucise, iar alte 5.339 au fost rănite în Fâşia Gaza, începând de sâmbătă, anunţă miercuri Ministerul palestinian al Sănătăţii, relatează AFP.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.