Alte două paciente infectate cu o bacterie periculoasă la Institutul ”Marius Nasta”

×
Codul embed a fost copiat

Spitalele României rămân adevărate bombe biologice. Doi pacienţi internaţi la Institutul ”Marius Nasta” din Capitală au murit după ce au fost infectaţi cu o bacterie foarte periculoasă.

Situaţia tinde să se complice. Alte două femei internate acolo au fost izolate şi sunt sub tratament, după ce analizele au arătat că şi ele au luat bacteria. În aceste condiţii, conducerea instituţiei medicale a anunţat Direcţia de Sănătate Publică şi a oprit internările în secţia de terapie intensivă.

Primul pacient infectat cu acinetobacter este un bărbat de 44 de ani. Fusese internat şi în alte spitale, aşa că deocamdată nu se ştie de unde a luat bacteria. După câteva zile, infecţia a ajuns şi la o femeie, aflată în secţia de Terapie Intensivă. Ambii au murit.

Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta”:
''O femeie cu multiple comorbidități cardice internată pentru bronhopneumonie şi un bărbat de 44 de ani care a venit cu abces pulmonar, cu biopneumotorax, adică complicaţii extrem de severe pulmonare. Unul dintre cazuri era monitorizat de ceva timp, dar când a apărut al doilea caz am considerat că este momentul să cerem asistenta DSP.''

Doar că bacteria periculoasă a fost descoperită şi la alte două paciente din acelaşi spital. Acestea au fost izolate, iar internările în secţia de terapie intensivă au fost oprite. Direcţia de Sănătate Publică a demarat o anchetă pentru a stabili dacă există legătură între cazuri şi dacă se poate vorbi despre un focar de infecţie nosocomială.

Citește și
layana dias
A rămas paraplegică la 20 de ani după ce și-a făcut un piercing în nas. Cum a fost posibil
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Între timp au fost prelevate probe de pe suprafeţele din saloane şi din secţia de terapie intensivă. Analizele se fac în laboratoarele DSP. Doar când rezultatele vor fi negative în secţia de Terapie Intensivă a Insitutului ”Marius Nasta” vor fi primiţi alţi pacienți.

Acineto-bacter baumannii este o bacterie care poate provoca pneumonie şi infecții grave ale sângelui dacă bolnavul are imunitatea scăzută. Medicii spun că poate fi rezistenta la antibiotice şi este foarte important să fie descoperită la timp.

Dr. Adrian Marinescu, medic infecţionist: ''Pacientii din ATI care au internări prelungite au şansa să facă infecţii severe, fie că vorbim de infecţie respiratorie, cutanată sau urinară, apare şansa ca această bacterie să dea sepsis şi se ajunge la afectarea organelor şi din păcate la deces.''

În acelaşi timp, la institutul ”Cantacuzino” se va stabili exact subtipul bacteriei care a ajuns la pacienţii internaţi în Institutul ”Marius Nasta”. Din păcate, răspândirea infecţiilor asociate actului medical rămâne o problemă gravă a sistemului de sănătate românesc. Deşi raportarea este obligatorie încă din 2016, prea puţine spitale respectă legea.

Ultimele statistici arată că în 2017 aproape 20.000 de pacienţi au luat bacterii multirezistente din spitale, iar în primul semestru al anului trecut au fost aproape 10.000 de cazuri. Într-un top al bacteriilor periculoase, Acinetobacter este pe locul 2, după Clostridium.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Doi pacienți infectați cu acinetobacter au murit la institutul
Doi pacienți infectați cu acinetobacter au murit la institutul "Marius Nasta"

Doi pacienţi internaţi la Institutul de pneumologie Marius Nasta din Capitala au murit în urma unei infecţii cu acineto-bacter, o bacterie multirezistenta şi extrem de periculoasă.

A rămas paraplegică la 20 de ani după ce și-a făcut un piercing în nas. Cum a fost posibil
A rămas paraplegică la 20 de ani după ce și-a făcut un piercing în nas. Cum a fost posibil

O tânără de 20 de ani din Brazilia a ajuns să-și trăiască viața într-un scaun cu rotile după ce și-a făcut un piercing în nas, când s-a infectat cu o bacterie care i-a provocat paraplegie.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.