Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 24 mai. New York a ajuns sub pragul de 100 de morţi în 24 de ore

×
Codul embed a fost copiat

Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 24 mai. La nivel mondial au fost înregistrate peste 5,3 milioane de cazuri de coronavirus și peste 340.000 de persoane au murit.

Peste două milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate de la începutul pandemiei COVID-19 în Europa, aproape două treimi dintre acestea fiind în Rusia, Regatul Unit, Italia şi Franţa.

Cu 2.001.995 de cazuri recenzate oficial până sâmbătă la ora 16:00 GMT, dintre care 173.133 de decese, Europa este continentul cel mai afectat de pandemie.

LIVE UPDATE. Situația în România în timp real.

Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 24 mai

UPDATE 21:00 Marea Britanie: 118 decese în ultimele 24 de ore din cauza coronavirusului, cel mai mic număr anunţat din martie
 

Oficialităţile din Marea Britanie au anunţat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 118 de decese din cauza coronavirusului. Acesta este cel mai mic număr anunţat începând din luna martie.

Citește și
coronavirus
Coronavirus România, LIVE UPDATE 24 mai. 213 cazuri noi și 1.185 de decese
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Bilanţul total al deceselor a ajuns la 36.793.

Bilanţul contaminărilor cu noul coronavirus a crescut la 259.559 de la începutul epidemiei şi până duminică.

UPDATE 18:30 Spania: 70 de decese raportate în ultimele 24 de ore din cauza coronavirusului. Pentru a opta zi, numărul este mai mic de 100
 

Autorităţile sanitare spaniole au anunţat, duminică, un număr de 70 de decese în ultimele 24 de ore, fiind pentru a opta zi când numărul este mai mic de 100.

Sâmbătă, spaniolii au anunţat 48 de decese, iar bilanţul total a ajuns la 28.752.

În ceea ce priveşte contaminările, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 246, bilanţul total fiind de 235.772.

UPDATE 14:10 - 153 de noi decese în Rusia, cel mai ridicat bilanţ pentru o zi de la începutul pandemiei

 

Numărul deceselor cauzate de noul coronavirus a atins un nou record pentru o zi în Rusia, cu 153 de morţi în ultimele 24 de ore, au anunţat duminică autorităţile de la Moscova, potrivit DPA.

În total, numărul deceselor legate de COVID-19 a ajuns la 3.541 în Rusia.

La nivelul naţional, au fost infectate oficial peste 344.400 de persoane, dintre care 113.300 s-au recuperat.

Comparativ cu alte state, numărul deceselor confirmate ca având legătură cu noul coronavirus este scăzut în Rusia.

Recent, unele media au relatat că multe decese nu apar în statisticile oficiale, însă guvernul neagă cu vehemenţă acest lucru.

"Numărul deceselor va creşte cel mai probabil semnificativ în mai", a declarat vineri vicepremierul Tatiana Golikova.

Ea a evidenţiat că Rusia a fost lovită puternic de pandemie mai târziu faţă de multe ţări europene.

UPDATE 10:20 - 965 de noi decese în Brazilia

 

Brazilia a înregistrat sâmbătă 965 de noi decese cauzate de coronavirus, numărul total ajungând la 22.013 morţi, a anunţat Ministerul Sănătăţii, potrivit Reuters.

Numărul total de cazuri de infectare confirmate a ajuns la 347.398, în creştere cu 16.508 faţă de vineri, când Brazilia a depăşit Rusia şi a devenit a doua cea mai afectată ţară din lume, după Statele Unite.

Numărul real de infectări şi decese se consideră a fi însă mai mare decât o arată cifrele oficiale făcute publice de guvern, în contextul în care capacitatea de testare din Brazilia, cea mai mare ţară din America Latină, este încă redusă.

Preşedintele brazilian de extremă-dreapta Jair Bolsonaro a fost puternic criticat pentru modul în care gestionează pandemiei, care a dus la plecarea a doi miniştri ai sănătăţii pe fondul opoziţiei sale faţă de măsurile de distanţare socială, dar şi în contextul promovării utilizării ca tratament a unui medicament a cărui eficienţă nu a fost demonstrată.

UPDATE 10:10 - După o zi fără niciun caz de contaminare, China anunţă trei noi infectări cu noul coronavirus

 

După ce sâmbătă nu s-a înregistrat nicio contaminare cu Covid-19, Autorităţile Sanitare Chineze au anunţat duminică trei noi cazuri de infectare, conform News.ro.

Din cele trei cazuri, două sunt importate, iar unul este local.
Maladia a apărut la finalul lunii decembrie 2019 în Wuhan, iar de atunci în China s-au înregustrat 82,974 de contaminări şi 4,634.de decese.

UPDATE 8:00 - New York a ajuns sub pragul de 100 de morţi în 24 de ore

 

Numărul morţilor cauzate de noul coronavirus înregistrate în statul american New York a scăzut la 84 în ultimele 24 de ore, a anunţat sâmbătă guvernatorul Andrew Cuomo, bilanţul cel mai scăzut de la 24 martie, relatează AFP.

"Este o veste bună", a declarat guvernatorul în briefingul său cotidian de presă. Spitalizări, intubaţii, infecţii noi: descreşterea continuă, a adăugat el.

"Mi-am spus mereu că bilanţul trebuie să coboare sub 100". Asta arată că facem progrese, a continuat guvernatorul.

În vârful pandemiei în acest stat, cel mai afectat din SUA, autorităţile au înregistrat, în prima jumătate a lunii aprilie, peste 1.000 de decese pe zi.

O parte a statului unde coronavirusul a fost puţin activ a început să relaxeze măsurile de izolare, dar restricţiile nu fost încă ridicate în oraşul New York.

Plajele metropolei urmau să rămână închise pentru acest sfârşit de săptămână prelungit care marchează tradiţional începutul sezonului estival în Statele Unite, luni fiind zi de sărbătoare (Memorial Day).

UPDATE 7:40 - 1.127 decese noi în 24 de ore în SUA

 

Statele Unite au înregistrat sâmbătă 1.127 noi decese legate de noul coronavirus în 24 de ore, ridicând la 97.048 numărul total al morţilor de la începutul pandemiei, potrivit bilanţului cotidian prezentat de universitatea americană Johns Hopkins, scrie AFP.

Un total de 1.621.658 de cazuri au fost confirmate oficial în ţară, numărul cel mai ridicat din lume, potrivit datelor prezentate de această universitate cu sediul în oraşul Baltimore

UPDATE 7:30 - Franţa instituie carantina la domiciliu pentru persoanele venite din Regatul Unit şi Spania, ca măsură de reciprocitate

 

Franţa va institui carantina la domiciliu pentru 14 zile în cazul persoanelor venite din Spania şi Regatul Unit, ca răspuns după măsura similară luată de aceste două ţări pentru persoanele revenite dintr-o călătorie internaţională în vederea prevenirii apariţiei de noi cazuri de COVID-19 importate, relatează sâmbătă agenţiile AFP şi DPA.

''Luăm act de decizia guvernului britanic şi o regretăm'', a reacţionat pentru AFP Ministerul francez de Interne, în urma anunţului autorităţilor de la Londra despre auto-izolarea obligatorie la domiciliu timp de 14 zile pentru aproape toate persoanele venite în Regatul Unit dintr-o călătorie internaţională începând cu data de 8 iunie.

''Franţa este pregătită să instituie o măsură de reciprocitate imediat ce dispoziţia va intra efectiv în vigoare de partea britanică'', mai menţionează acelaşi minister.

Franţa anunţase anterior aplicarea măsurii ''carantinei voluntare'' începând de luni pentru persoanele venite din Spania, ţară care de asemenea a instituit carantina la domiciliu în cazul persoanelor venite din străinătate.

Articol recomandat de sport.ro
Galerie de lux în finala Champions League! Partenerele starurilor de la Real Madrid și Borussia Dortmund, prezente pe Wembley
Galerie de lux în finala Champions League! Partenerele starurilor de la Real Madrid și Borussia Dortmund, prezente pe Wembley
Citește și...
Declarația lui Musk ce duce acţiunile Tesla la 1.000 $ pe unitate. Ce a spus miliardarul
Declarația lui Musk ce duce acţiunile Tesla la 1.000 $ pe unitate. Ce a spus miliardarul

Declarația lui Musk ce duce acţiunile Tesla la 1.000 dolari pe unitate. Ce a spus miliardarul

Coronavirus România, LIVE UPDATE 24 mai. 213 cazuri noi și 1.185 de decese
Coronavirus România, LIVE UPDATE 24 mai. 213 cazuri noi și 1.185 de decese

Coronavirus România, 24 mai. Sunt peste 18.070 de cazuri de infectare cu COVID-19, iar numărul deceselor a ajuns duminică la 1.185.

Franța dorește ca hidroxiclorochina să nu mai fie folosită pentru tratarea Covid-19
Franța dorește ca hidroxiclorochina să nu mai fie folosită pentru tratarea Covid-19

Ministrul francez al sănătăţii, Olivier Veran, a anunţat că va solicita revizuirea folosirii hidroxiclorochinei pentru tratarea pacienţilor COVID-19, după ce un studiu a pus la îndoială eficacitatea tratamentului şi a evidenţiat efectele sale secundare.

Cine nu este obligat să poarte mască în timpul stării de alertă. Ordinul a fost publicat
Cine nu este obligat să poarte mască în timpul stării de alertă. Ordinul a fost publicat

Copii mici şi persoanele cu probleme respiratorii sunt printre categoriile exceptate de la  de la obligativitatea purtării măştii de proetcţie. Ordinul a fost publicat vineri seara în Monitorul Oficial.

Recomandări
Unde a fost găsit cadavrul unuia dintre românii luați de ape, în Italia. Descoperirea făcută după ce nivelul râului a scăzut
Unde a fost găsit cadavrul unuia dintre românii luați de ape, în Italia. Descoperirea făcută după ce nivelul râului a scăzut

Autoritățile din Italia au anunțat că au găsit trupurile a doi dintre cei tineri de origine română dispăruți în apele râului Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit
Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit

Primarul și viceprimarul PSD din comuna Belciugatele au fost implicați într-un scandal electoral care s-a lăsat cu intervenția Poliției și a Ambulanței.