Ce se aude pe înregistrarea de aproape 35 de minute surprinsă de GoPro-ul lui Sebi, pe care polițiștii au ignorat-o

×
Codul embed a fost copiat

Tragedia din stațiunea 2 Mai a fost înregistrată, accidental, de o cameră de mici dimensiuni, care se afla în borseta lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de mașina condusă de Vlad Pascu.

Lovitura a declanșat înregistrarea audio, descoperită ulterior de tatăl băiatului. Dispozitivul a ajuns după accident în posesia Poliției, însă agenții nu l-au verificat. După ce lucrurile găsite la locul accidentului au fost date familiei, tatăl lui Sebi a ascultat tot ce s-a întâmplat acolo, pe marginea șoselei din stațiunea 2 Mai, imediat după impact. Știrile PRO TV a ales doar câteva momente din această înregistrare.

Vă avertizăm că urmează imagini și detalii, care vă pot afecta emoțional!

Fragmente din înregistrarea accidentului surprinsă de GoPro:Nu îmi vine să cred... E jumătate! Nu se poate! Nu îmi vine să cred... Nu! A murit!”.

Părinții lui Sebastian au descoperit întâmplător înregistrarea tragediei. În borseta pe care tânărul ucis în accident o avea la piept, era un aparat GoPro. A pornit singur atunci când Sebi a fost lovit în plin de mașina condusă de Vlad Pascu. Din acel moment, a înregistrat audio tot ce s-a întâmplat în locul tragediei.

Citește și
accident 2 mai
Mărturiile cutremurătoare ale unchiului lui Sebastian, după ce a predat înregistrarea accidentului. „Așa a vrut soarta”
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Valentin Olariu, tatăl lui Sebastian:Parcă m-a chemat ceva în camera lui Sebi. M-am dus sus la el în cameră. Am început să plâng și aveam o privire... Stăteam și mă uitam, și am văzut borseta lui. Am desfăcut-o. I-am băgat telefonul lui la încărcat. Era spart pe jumate. Nu am putut să îl deschid și am scos GoPRo-ul. L-am băgat la încărcat, l-am deschis... Am văzut câteva poze cu ei dinaintea... Se distrau, erau în club și am văzut un filmuleț de 34 de minute. Era cu ecranul negru și i-am dat drumul. Din momentul acela, nu vă pot spune... Este exact momentul în care Sebi a fost lovit de mașină. GoPro-ul a pornit”.

Ce se aude în înregistrarea surprinsă de GoPro-ul lui Sebastian

În fragmentele din înregistrarea accidentului surprinsă de GoPro se aude un scârțâit lung de roți, apoi o bufnitură. Câteva secunde mai târziu, se aud gemetele unui băiat.

Valentin Olariu, tatăl lui Sebastian:Exact momentul când îl lovește. Pe urmă, după ce l-a lovit pe el, se aud încă două lovituri, trec două, trei secunde și încep gemetele copiilor, care sunt... Nu vă pot... Sunt ceva de nedescris”.

Pe șosea zăceau deja doi tineri morți și trei răniți. Una dintre victime era chiar în mijlocul drumului, dar în primele minute, niciun șofer nu a oprit să le acorde primul ajutor.

Valentin Olariu, tatăl lui Sebastian:Pe urmă, două minute trec mașinile pe lângă ei, îl mai lovește încă o mașină... Se aude lovitura... A mai fost... Se aude... Se aude un scârțâit și se aude că a plecat. După două minute vin primii martori”.

Fragmente din înregistrarea accidentului surprinsă de GoPro:Ce este acolo? Ați sunat la Poliție? Sunați acum!”.

Urmează secunde de disperare. Ceilalți tineri din grupul lui Valentin și al Robertei încep să realizeze ce s-a întâmplat. Opresc și primii martori.

Fragmente din înregistrarea accidentului surprinsă de GoPro:La ieșirea spre Vama Veche. Este o persoană călcată pe stradă. Da! Nu am văzut accidentul, doar persoana... Am trecut pe lângă și am întors... Cineva cred că este mort”.

Sunt alertate echipajele de salvare. Cineva sună la 112 și oferă detalii despre cât de mare este nenorocirea.

Fragmente din înregistrarea accidentului surprinsă de GoPro:Cine mai are nevoie de îngrijiri? Ai grijă! Ai grijă! Ai grijă! Cine mai are nevoie de îngrijiri? Nimeni? Da! Da! De la trunchi în jos, nici nu mai pot să îi văd picioarele. Dar nu a oprit nimeni? Două persoane, probabil de îngrijiri medicale. Șoferul a plecat! Ai grijă! Ai grijă!”.

Un bărbat încearcă să descrie accidentul și vorbește despre fuga lui Vlad Pascu de la locul tragediei.

Fragmente din înregistrarea accidentului surprinsă de GoPro:Nu! A venit în viteză și a plecat. Ați văzut? Ați văzut? Nu! Nu am văzut accidentul. Doar persoana... Da... Mamă... Dați-vă de pe stradă, vă rog!”.

După mai bine de cinci minute, supraviețuitorii din grup își revin din șocul inițial.

Valentin Olariu, tatăl lui Sebastian: Sunt în stare de șoc. După ce vin martorii, se trezește una dintre fete și o strigă pe Roberta. Se duce spre ea, strigă de vreo trei ori”.

Fragmente din înregistrarea accidentului surprinsă de GoPro:Roberta! Roberta! Roberta!”.

Primele ambulanțe ajung la nouă minute după impact, dar pentru două dintre victime era prea târziu.

Fragmente din înregistrarea accidentului surprinsă de GoPro:Nu îmi vine să cred așa ceva! Comunicați! O victimă care este moartă. Două persoane care au nevoie de îngrijiri medicale”.

Salvatorii realizează și ei amploarea tragediei.

Fragmente din înregistrarea accidentului surprinsă de GoPro:Mai este o persoană cu o mână fracturată. Măi, vedeți că mai avem acolo un băiat, nu?”.

După 13 minute de la impact, se face primul bilanț.

Fragmente din înregistrarea accidentului surprinsă de GoPro:Leziuni incompatibile... Deci acesta și acolo cu... Așa... Și în rest o pacientă cu o mână fracturată! Așa am găsit, ce vedeți aici, nimic altceva! Și a treia victimă unde ziceți că e? Poftim? Ați zis două? Două, două! A, două victime, da? Două victime. Una aici, de fapt, jumătate aici, o victimă acolo. Întreagă acolo. Și jumătatea cealaltă acolo? Da. Acolo e capul zdrobit. Încă o victimă la SMURD. Frate, dar unde e mașina? Mașina lor? Că nu înțeleg! A fugit. I-a lovit! Aaaa! Erați pe jos? Deci erau toți trei sau toți patru. Pe ăștia doi i-a luat din plin și i-a aruncat și... Nu... Nu avem... Avem leziuni incompatibile cu viața”.

Înregistrarea se oprește brusc, cel mai probabil după ce bateria dispozitivului s-a descărcat complet.

Întreaga înregistrare are 34 de minute și 48 de secunde și se poate dovedi o probă extrem de importantă în economia acestui caz. Polițiștii constănțeni au ignorat-o, însă, vreme de 24 de ore. Cât au avut-o în posesie, nu au avut curiozitatea să o studieze pentru a-și da seama dacă le este utilă sau nu. Tatăl lui Sebastian le-a predat-o anchetatorilor din proprie inițiativă, pentru ca de-acum să o valorifice în dosarul penal.

Accidentul teribil, surprins de camerele de supraveghere

Potrivit familiei Olariu, accidentul ar fi fost surprins și de camerele de supraveghere ale unității militare lângă care s-a petrecut tragedia. Însă, oficial, poliția nu confirmă nimic.

Pe de altă parte, mașina condusă de Vlad Pascu, puțin după miezul nopții, a fost surprinsă de camerele de supraveghere din Vama Veche. Decapotabila este plină de petrecăreți și circulă destul de încet. Ba chiar șoferul pare foarte atent să nu lovească turiștii ieșiți la distracție. Câteva secunde mai târziu, se pierde spre plajă, iar după cinci ore, ucide doi tineri și rănește alți trei.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Detalii șocante surprinse de GoPro-ul tânărului mort în 2 Mai. „Îl mai lovește încă o mașină, se aude lovitura”
Detalii șocante surprinse de GoPro-ul tânărului mort în 2 Mai. „Îl mai lovește încă o mașină, se aude lovitura”

Tragedia din stațiunea 2 Mai a fost înregistrată accidental de un dispozitiv GoPro aflat chiar asupra lui Sebastian, unul dintre tinerii uciși de mașina condusă de Vlad Pascu.  

Mărturiile cutremurătoare ale unchiului lui Sebastian, după ce a predat înregistrarea accidentului. „Așa a vrut soarta”
Mărturiile cutremurătoare ale unchiului lui Sebastian, după ce a predat înregistrarea accidentului. „Așa a vrut soarta”

Unchiul tânărului mort în accidentul de la 2 Mai a declarat, vineri, că s-a prezentat la Poliţie pentru a da o declaraţie despre ce s-a întâmplat, şi a predat autorităţilor o înregistrare găsită pe dispozitivul Go-Pro lui Sebastian.

Tânărul ucis în accidentul din 2 Mai a înregistrat momentul impactului cu o cameră GoPro, pe care o avea într-o borsetă
Tânărul ucis în accidentul din 2 Mai a înregistrat momentul impactului cu o cameră GoPro, pe care o avea într-o borsetă

Sebastian, tânărul ucis în accidentul provocat de Vlad Pascu, a înregistrat momentul impactului cu o camera GoPro, pe care o avea într-o borsetă. Tatăl tânărului a descoperit înregistrarea și a predat-o anchetatorilor.

Prietenii tânărului mort în accidentul de la 2 Mai lansează campania de conştientizare „Drugs are NOT my life”
Prietenii tânărului mort în accidentul de la 2 Mai lansează campania de conştientizare „Drugs are NOT my life”

Prietenii lui Sebastian Andrei Olariu, care şi-a pierdut viaţa în accidentul provocat de un şofer drogat în localitatea 2 Mai, anunţă, pe reţelele de socializare, lansarea unei campanii de conştientizare cu privire la efectele nocive ale drogurilor.

Ministrul Cătălin Predoiu se simte ”apăsat” de tragedia provocată de șoferul drogat, dar spune că NU are ce să își reproșeze
Ministrul Cătălin Predoiu se simte ”apăsat” de tragedia provocată de șoferul drogat, dar spune că NU are ce să își reproșeze

Cătălin Predoiu vorbește despre „lipsă de profesionalism” și o ”vulnerabilitate majoră” a sistemului în cazul accidentului din 2 Mai produs de tânărul drogat care a fost anterior oprit de polițiști, fără a fi testat.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.