Maternitatea Polizu are nevoie de donații. Secția ATI nu a mai fost renovată de 40 de ani

×
Codul embed a fost copiat

La Maternitatea Polizu ajung anual 5000 de paciente pentru intervenții chirurgicale complexe și, tot anual, medicii efectuează aproximativ 3200 de intervenții în blocul operator.  

Dintre acestea, peste 1200 sunt intervenții majore, cu un grad ridicat de complexitate.

Din păcate, secția de terapie intensivă și blocul operator al Maternității Polizu nu au mai fost renovate de 40 de ani, însă niciodată nu este prea târziu.

 

Citește și
spital
Secția de obstretică și ginecologie a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, complet renovată
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Organizația Salvați Copiii, alături de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și a Copilului (INSMC), demarează un amplu proiect de modernizare a secției de terapie intensivă și a blocului operator din Maternitatea Polizu, iar ȘtirileProTV.ro susține această campanie.

 

Florin Brezan - manager INSMC: ”Scopul acestei renovări este să aducem ceea ce dumneavoastră vedeți în spatele meu la un standard al zilelor noastre, pentru că, așa după cum vedeți, lucrurile, arată cam cam cu vreo 30-40 de ani. Și e foarte important ca și mediul în care oferim servicii medicale să fie cât mai prietenos, cât mai adecvat acestor servicii, scopului pe care îl avem.”

Gabriela Alexandrescu, președintele executiv ”Salvați Copiii”: ”Avem o experiență îndelungată de colaborare între IOMC și Salvați Copiii. Am început chiar la debutul pandemiei cu renovarea secției de primiri urgențe de la Spitalul de Copii din Tei de la IOMC. Am continuat cu renovarea secției de obstedică-ginecologie 1, de aici, din Polizu, și văzând situația în care se află blocul operator și terapie intensivă, ne-am hotărât să intervenim și să ne unim forțele cu cei de la spital pentru a reuși să o renovăm. Având și suportul Pro TV, e clar că vom reda dreptul la sănătate și o viață mult mai bună multor femei din România”.

 

Florin Brezan - manager INSMC: ”Medicii susțin, medicii abia așteaptă această renovare. Pentru noi, ca doctori, mediul în care lucrăm este foarte important.

Laurențiu Pechi, coordonator bloc operator: ”Ne aflăm în sala de operații numărul 1 din bloc operator al Spitalului Polizu, în cadrul Institutului de Ocrotire a Mamei și Copilului, clădirea care după cum vedeți, nu a fost renovată de foarte, foarte mult timp și practic ea corespunde unor standard extrem de vechi. Singurele lucruri care s-au schimbat între timp, practic sunt componente de aparatură, cele pe care le folosim, dar în ceea ce privește zidăria și construcția propusă nu s-a schimbat nimic. E la fel de când sunt eu aici, nu mai corespunde normelor actuale.

Noi ai ne străduim să le menținem într-o limită în care să nu avem probleme legate de infecții care să apară, intraspitalicești, și nu am avut așa ceva, dar conform normelor actuale nu corespunde sub nicio formă.”

 

Reporter: Cum reușiți să lucrați într-un astfel de mediu?

Laurențiu Pechi, coordonator bloc operator:Probabil că un volum de muncă mult mai mare și cu multă dăruire.”

Adelina Buzoianu, asistență șefă secția ATI: ”Este o cameră. Se numește de preanestezie, unde pacientele sunt aduse înainte de operații, unde li se pot administra anumite medicamente de liniștire, să zicem așa, să se simtă bine înainte de operație și micile intervenții postoperator, după operație. Mergem acum în saloanele de postoperator, imediat, acolo unde pacientele după operație sunt aduse pentru a fi supravegheate și îngrijite până a 2-a zi dimineață sau unde se cere, unde necesită, în funcție de patologie, sunt supravegheate și îngrijite 2-3 zile până la revenirea la starea de normalitate.

Este un loc îngust, o să vedeți și în rezervă, sunt 2 paturi, în funcție de necesitatea de a mobiliza pacienta din salon într-o sală de operație, trebuie să scoatem un pat, să-l mobilizăm pe celălalt și tot așa. Ne-am obișnuit. Dar procesul nu este deloc simplu. Ușile sunt la fel de vechi, am sperat și noi în lucruri mai bune. Se pare că ... Nu vreau să ies la pensie până nu se reabilitează secția. Paturile care sunt sunt foarte vechi. Peste peste 20 de ani. Am mai reparat, dar nu este ceea ce ar trebui să fie. Aproape că niciunul din paturi nu mai funcționează așa cum ar trebui să funcționeze. Să se poată rabata, să se poate mobiliza capul pacientei, să se poată transporta cu ușurință pacientele în el.

Aici este autenticitate maximă, un mozaic de la facerea spitalului, probabil, din 53, vedeți că pe unde au fost trase, trasee de oxigen și de alte fluide a rămas așa. Aici este este un grup sanitar care deservește atât pacientele care rămân la noi mai multe zile, care au nevoie de un grup sanitar, cât și personal.”

Adriana Ciuvică, medic șef secție OG2:Ne aflăm într-una din cele mai mari secții de ginecologie din București și din țară. Aceste rezerve sunt primele rezerve de postoperator. Deci aici este adus pacientul, după ce este stabilizat și după ce iese practic din secția de terapie intensivă unde ați fost. Aici, pacientele noastre rămân 2-3 zile și în momentul în care sunt și ele foarte bine, în stare foarte bună, se mută în partea cealaltă a secției, unde stau până la externare.”

Gabriela Alexandrescu, președintele executiv ”Salvați Copiii”:Am început campania de mobilizare publică în 4 iulie. Avem nevoie de aproape 1000000 de euro, poate mai mult, nu știm. Depinde ce se va găsi și când vor începe lucrările. Oamenii pot dona prin SMS, 8844, cod SALVEZ, 2 euro lunar. Pot dona pe site-ul salvațicopiii.ro, pot dona prin Paypal sau direct în contul nostru. Toate aceste informații se găsesc și la Salvați Copiii pe site și la Pro TV, online, și pe site-ul spitalului, desigur.”

Cum pot dona pentru Maternitatea Polizu?

Persoanele fizice și companiile au la dispoziție infrastructura de donații dedicată Salvați Copiii.

- SMS lunar 2 euro 8844 cod SALVEZ

- Online: https://www.salvaticopiii.ro/ce-facem/sanatate/reducerea-mortalitatii-infantile/renovare-pentru-spitale

- PayPal https://www.paypal.com/donate/?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=VD4ZPFVH4JQRW

- Cont bancar - RO45RNCB0071011434790144 - deschis la BCR, Sucursala Plevnei, titular cont: Salvați Copiii

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
ȘtirileProTv.ro susține campania Salvați Copiii România și a INSMC de renovare a Maternității Polizu
ȘtirileProTv.ro susține campania Salvați Copiii România și a INSMC de renovare a Maternității Polizu

Echipa ȘtirileProTv.ro susține demersul asociației Salvați Copiii România și al INSMC, care, împreună, vor moderniza și recompartimenta Secția de Terapie Intensivă și Blocul Operator ce fac parte din Maternitatea Polizu din București.

Secția de obstretică și ginecologie a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, complet renovată
Secția de obstretică și ginecologie a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, complet renovată

Spitalele de stat continuă seria renovărilor din sponsorizări.

Cristina Teodorescu, medic anestezist, despre anestezia la naștere. Este sau nu necesară?
Cristina Teodorescu, medic anestezist, despre anestezia la naștere. Este sau nu necesară?

Cristina Teodorescu, medic specialist de anestezie și terapie intensivă la maternitatea Polizu din Capitală, a fost invitatul corespondentului Pro TV, Andreea Groza, la emisiunea ”Doctor de bine”.

Recomandări
Unde a fost găsit cadavrul unuia dintre românii luați de ape, în Italia. Descoperirea făcută după ce nivelul râului a scăzut
Unde a fost găsit cadavrul unuia dintre românii luați de ape, în Italia. Descoperirea făcută după ce nivelul râului a scăzut

Autoritățile din Italia au anunțat că au găsit trupurile a doi dintre cei tineri de origine română dispăruți în apele râului Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit
Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit

Primarul și viceprimarul PSD din comuna Belciugatele au fost implicați într-un scandal electoral care s-a lăsat cu intervenția Poliției și a Ambulanței.