(P) Cum îți găsești un loc de muncă în valul al doilea de COVID-19

job
StirilePROTV

Pandemia de coronavirus a perturbat viețile tuturor oamenilor, iar cei mai afectați au fost cei care și-au pierdut locul de muncă în primul val. Dar sunt și modalități prin care poți căuta de muncă în România mai simplu.

Pandemia de coronavirus a perturbat viețile tuturor oamenilor, iar cei mai afectați au fost cei care și-au pierdut locul de muncă în primul val. Niciodată nu este ușor să îți găsești un loc de muncă într-un climat economic și social instabil, în special atunci când acesta este dublat de o criză sanitară. Dar sunt și modalități prin care poți căuta locuri de muncă în România stabile mai simplu. Iar siteul de căutare de joburi MyNextJob te poate ajuta, chiar și în această perioadă incertă. Iată cum să îți găsești un loc de muncă în timpul celui de-al doilea val de COVID.


Este important să îți updatezi CV-ul cu toate informațiile noi, de la cursurile pe care le-ai făcut până la experiența de muncă. Încearcă să fii concis, și eventual să creezi chiar mai multe CV-uri, dacă ești interesat de câmpuri lucrative diferite. Poza, de asemenea, ar trebui să fie una actuală. Și nu uita că un CV în limba engleză te poate ajuta foarte mult. Siteul MyNextJob.ro oferă un serviciu de traducere pentru toți utilizatorii care vor să își găsească locuri de muncă prin intermediul său. Astfel, dacă simți că ai nevoie de ajutor poți apela la acest serviciu gratuit.

Pune-ți în valoare calitățile

 

De multe ori calitățile pot face diferența atunci când vine vorba de angajare. Ești comunicativ, ai spirit de echipă? Ești o fire empatică și îți este ușor să îți asculți colegii? Ei bine, toate acestea ar trebui trecute în CV. Nu te gândi la CV-ul tău ca o indexare a experienței de muncă. Pandemia a demonstrat angajatorilor că este nevoie să consolideze un colectiv la locul de muncă pentru a duce la îndeplinire toate taskurile, în special dacă oamenii lucrează de acasă. Prin urmare, chiar și cele mai calitățile tale pot face diferența atunci când îți cauți un loc de muncă in România.

Adresează lipsa de continuitate

 

Foarte mulți oameni în 2020 au luni lipsă din CV din cauza disponibilizărilor și concedierilor. Dacă te numeri printre ei, este indicat să acoperi lipsa de continuitate. Chiar dacă angajatorii înțeleg aceste lipsuri, te-ar ajuta foarte mult dacă le-ai putea umple. Astfel, dacă ai făcut cursuri sau voluntariat în această perioadă în care nu ai lucrat, este important să le treci în CV, chiar dacă acestea nu au neapărat legătură cu domeniul în care lucrezi. Chiar și dacă ai lucrat ca freelancer în această perioadă îți va oferi un avantaj în fața celorlalți candidați, deoarece vei indica o oarecare continuitate în câmpul muncii dar și deschiderea către experienței noi.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Fii flexibil în privința căutărilor

 

Este indicat să fii cât mai flexibil în ceea ce privește titlurile posturilor. Multe companii încearcă să atragă atenția prin denumiri creative. Astfel că este mai important să fii atent la descrieri, decât la titlu. În plus, cu cât îți extinzi aria de căutare, cu atât mai multe oportunități își poți crea. MyNextJob intermediază joburi și angajări în România dar și în străinătate din toate domeniile. Prin intermediul său, poți să găsești locuri de muncă după cuvinte cheie sau după domeniu, ceea ce înseamnă că este destul de simplu să găsești ceva specific.

Pregătește-te pentru un interviu online

 

Odată cu debutul pandemiei, multe companii și-au mutat cât mai multe practici în online. Iar interviurile, pentru cele mai multe companii se țin acum online. Prin urmare, trebuie să îți ieși puțin din aria de confort și să îl tratezi ca pe un interviu față în față. Astfel, trebuie să arăți profesional și să încerci că creezi o legătură emoțională cu persoana care te intervievează, ceea ce nu este chiar ușor din fața unui ecran.

Valul doi al pandemiei de COVID 19 vine cu noi provocări pentru oamenii care își caută un loc de muncă. Competiție mare pentru locurile de muncă, angajatori care sunt foarte pretențioși în privința candidaților și presiunea șomajului într-un climat social instabil sunt doar puține dintre problemele pe care acești oameni le au. Însă, poți transforma experiența primului val COVID într-o pildă pozitivă și să înveți din ea pentru a-ți găsi mai ușor un nou loc de muncă. Și nu uita că primul instrument pe care îl ai la îndemână este site-ul de locuri de muncă MyNextJob care îți pune la dispoziție instrumente utile în căutarea unui nou job.


Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.