(P) Cum a evoluat industria de articole personalizate în ultimii 15 ani

seo

În 2008, când piața de produse promoționale prindea contur în România, cifrele companiilor de profil erau realizate de vânzările de pixuri, magneți și căni personalizate sau a micilor obiecte cu valoare simbolică.

Acum, după 15 ani, SAMDAM, companie care distribuie articole personalizate pe piața din România ne împărtășește că, pentru a crea un atașament față de un anumit brand sau pentru a loializa angajații și clienții, organizațiile acordă un interes deosebit selecției articolelor și personalizării acestora.

Iată câteva dintre direcțiile de viitor și preferințele companiilor în materie de produse promoționale:

De la produs la experiență

Companiile din prezent își doresc să ofere nu doar simple produse, ci adevărate experiențe în acord cu valorile, viziunea și misiunea organizației. Astăzi, sunt extrem de populare mixurile de produse care combină utilitatea cu stilul și sustenabilitatea.

Articole de bucătărie inovative, produse de bricolaj, gadget-uri inteligente care fac viața de zi cu zi mai eficientă, sau textile din materiale reciclabile care sprijină moda sustenabilă sunt doar câteva exemple dintre articolele preferate de achizitorii companiilor.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Această tendință reflectă dorința consumatorilor de a se alinia cu branduri care împărtășesc valorile lor și care oferă mai mult decât un simplu produs – o experiență completă care rezonează cu stilul lor de viață și conștiința lor socială.

Detaliile devin cheia succesului

În dinamica competitivă a pieței din România, detaliile devin cheia succesului, iar companiile sunt tot mai atente în selectarea cadourilor pentru angajați.

Un trend în creștere este personalizarea cadourilor. Nu vorbim aici doar de logo-ul firmei ci personalizare după numele, hobby-urile și pasiunile angajaților sau partenerilor, lucru ce adaugă o notă personală și arată aprecierea într-un mod autentic.

Aceste servicii extra nu sunt doar un gest de recunoștință, ci și un instrument puternic de branding. În contextul unei piețe rapide și competitive, calitatea și rapiditatea livrării devin esențiale.

Companiile care reușesc să combine aceste elemente - atenție la detalii, personalizare, rapiditate și calitate - se disting în mod clar, creând o legătură mai puternică atât cu angajații lor, cât și cu imaginea de brand pe care o proiectează.

“Acum sunt propuse concepte unice și personalizate pentru fiecare campanie, transformând fiecare produs într-o experiență memorabilă care se aliniază perfect cu cerințele clienților” - afirmă Silviu Feraru, unul dintre executivii SAMDAM România, companie cu o cifră de afaceri estimată la 40 milioane de lei în 2023.

Loializarea, un proces continuu

Dacă în urmă cu 15 ani, companiile ofereau cadouri doar de Crăciun și Paște pentru a-și loializa clienții și partenerii, astăzi, această practică s-a transformat într-un efort aproape continuu.

Programele de loialitate actuale includ nu doar sărbătorile tradiționale, ci și ocazii personalizate, cum ar fi zilele de naștere, momentul angajării sau aniversările angajaților în cadrul companiei și alte momente speciale.

Această abordare mult mai personală și constantă ajută la consolidarea relațiilor pe termen lung și transmite un mesaj clar: companiile valorizează și recunosc importanța fiecărui partener și angajat în mod individual.

Prin urmare, cadourile și recunoașterea nu sunt doar gesturi ocazionale, ci parte integrantă a culturii corporative și a strategiei de menținere a unui mediu de lucru pozitiv și a unor relații de afaceri puternice.

Viitorul companiilor distribuitoare de articole personalizate

Companiile care distribuie articole personalizate ar trebui să se adapteze rapid la tendințele de sustenabilitate și digitalizare. Accentul în prezent și, implicit, în viitor se pune pe produse promoționale și textile realizate din materiale reciclate sau biodegradabile, demonstrând că afacerile pot progresa în armonie cu respectul față de planetă.

“Investițiile în digitalizare și soluții inovatoare subliniază dorința noastră de a oferi un proces de achiziție simplificat și personalizat, asigurând o experiență de cumpărare eficientă și adaptată nevoilor unei clientele tot mai tehnologizate și conștiente de impactul asupra mediului.”- afirmă Silviu Feraru, unul dintre executivii SAMDAM România.

În concluzie, industria de articole personalizate din România a evoluat remarcabil în ultimii 15 ani, orientându-se de la produse promoționale standard către soluții personalizate, diversificate și sustenabile.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.